Martorell ja disposa d’un nou Pla d’Acció Cultural per enfortir activitats i programacions

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ja disposa d’un nou Pla d’Acció Cultural per a la millora de les seves polítiques culturals, a través del suport del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona. Aquest recurs és una eina per enfortir la planificació estratègica cultural i social al territori en els propers anys.

El Pla d’Acció Cultural de Martorell és una iniciativa de la Regidoria de Cultura, Patrimoni Històric i Museus de l’Ajuntament de Martorell i parteix de les bases assentades pel primer Pla d’Acció Cultural , realitzat l’any 2008 també amb el suport del CERC.

És un document amb voluntat operativa que pot servir de guia i inspiració tant als responsables polítics i tècnics del consistori, com a la resta d’agents culturals del municipi, ajudant-los en la seva planificació a curt, mitjà i llarg termini.

“Actualitza la participació, l’accessibilitat, la diversitat, la sostenibilitat, la transversalitat, la innovació i la inclusió. Aquests serien els seus valors”, detalla el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni

Com a objectius estratègics, afegeix González, “es proposa entendre la cultura com a vertebradora de la cohesió local, perquè volem referents que siguin compartits per tots els martorellencs. Apoderar els agents culturals del municipi per a que es coordinin, cooperin i interactuïn. La democratització de la cultura, és a dir, que pugui arribar a tots els públics. Finalment, s’ha d’entendre la cultura com a factor de desenvolupament i promoció de la ciutat, perquè ens projecte de portes enfora”.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni

En el marc de l’assistència i la cooperació, l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona té com a objectiu donar suport tècnic i aportar visions territorials als municipis a l’hora de definir i aplicar les polítiques culturals. El CERC és l’oficina encarregada de donar suport als ajuntaments a través d’assessoraments que promouen la planificació estratègica cultural, la dinamització i la transformació cultural, social i econòmica al territori.

Font: Martorell ja disposa d’un nou Pla d’Acció Cultural per enfortir activitats i programacions