Martorell mostra condol i suport als afectats pel tràgic terratrèmol del Marroc

Categories General

Aquest matí desenes de persones s’han aplegat a les portes de l’Ajuntament de Martorell per sumar-se a la mostra de condol als afectats pel tràgic terratrèmol que va sacsejar diverses parts del territori marroquí el passat divendres. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora de Teixit Associatiu, Cooperació i Participació, Àngels Sòria, han donat les condolences en nom de tot l’equip de govern, i han llegit el manifest, seguit pel minut de silenci en commemoració a les víctimes.

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) s’han posat a disposició de les autoritats marroquines, alhora que s’està estudiant sumar-se a les accions de suport, assistència i cooperació humanitàries.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha mostrat la solidaritat de l’Ajuntament “a totes les víctimes, les més de 2.000 mortals i altres 2.000 no mortals, a conseqüència d’aquest devastador terratrèmol que ha patit el Marroc, amb l’epicentre a l’Atlas, afectant moltes poblacions i també una part important de la ciutat de Marràqueix. Volem mostrar aquesta solidaritat i suport, en conjunt amb la resta de municipis del país, a través de la lectura del manifest que llegirà Àngels Sòria. Des del departament de Cooperació articularem un dispositiu per coordinar-nos amb la Generalitat de Catalunya per fer front a tots els ajuts humanitaris que puguem prestar com a país i com a ciutat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A continuació, la regidora Àngels Sòria, ha llegit el manifest:

“La nit de divendres 8 de setembre, el Marroc va patir el terratrèmol més fort en 120 anys.

Un sisme de magnitud 7 va sacsejar la regió del sud-oest de Marràqueix, concretament a la localitat d’Ighil que ha deixat fins al moment més de 2.000 morts i 2.000 ferits, i incomptables danys materials que han commocionat arreu del món.

Des de l’Ajuntament de Martorell i des de tots els municipis de Catalunya ens sumem, avui diumenge, a un minut de silenci davant de tots els Ajuntaments del país per expressar el condol als familiars de les víctimes i la solidaritat amb totes les persones i institucions dels territoris afectats i damnificats pel terratrèmol.

Expressem la nostra consternació, solidaritat i condol amb les víctimes, ferits i familiars d’aquest tràgic sisme.

L’Ajuntament de Martorell se suma així a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i a altres entitats municipalistes com la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i ens posem a disposició de les autoritats marroquines i a disposició del govern espanyol i català, per adherir-nos a les accions de suport, assistència i cooperació humanitàries, per ajudar amb tot allò que sigui possible.

Martorell està al costat de totes les víctimes d’aquesta tragèdia i de tota la comunitat marroquina de Catalunya, especialment, d’aquells martorellencs i martorellenques que tenen família i amics al país.

Compartim plenament el dolor i els expressem tota la nostra solidaritat.

A través del departament de Cooperació de l’Ajuntament donarem tot el nostre suport i tota l’ajuda que necessiti la comunitat marroquina del nostre poble en aquests moments tan difícils. Des del departament se centralitzaran les diferents iniciatives de suport donant resposta a qualsevol consulta, petició o oferiment d’ajuda humanitària.

La Generalitat ha activat també un punt d’informació pels catalans i catalanes que necessitin informació dels seus familiars al país. També ha posat a disposició un telèfon de contacte coordinat per la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica per atendre emergències dels catalans i catalanes afectats pel terratrèmol.

Finalment, ens reafirmem en la nostra solidaritat amb el poble marroquí i a tota la comunitat marroquina que ha sofert tantes pèrdues humanes, materials i patrimonials i expressem tot el nostre suport per poder pal·liar els efectes d’aquesta tragèdia.

Traslladem tot el nostre escalf i condol als familiars i amics de les víctimes i dels afectats.

Estem al vostre costat”.

Ajuntament de Martorell · Lectura del Manifest en solidaritat amb el Marroc. Àngels Sòria

Font: Martorell mostra condol i suport als afectats pel tràgic terratrèmol del Marroc