Martorell participarà en la nova edició del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’

Categories General

Les piscines de Martorell acolliran el proper diumenge 10 de juliol la 29ª edició de la campanya ‘Mulla’t’ de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). Un any més, s’anima als banyistes d’arreu de Catalunya a posar el seu gra de sorra per recaptar fons en la investigació d’aquesta malaltia neurològica crònica. Els martorellencs podran participar-hi a les diferents piscines del Centre Integral d’Esport i Salut (CIES), Piscina d’Estiu i Complex Esportiu La Vila.

Els usuaris podran nedar i sumar metres solidaris durant tot l’horari d’obertura de les instal·lacions (de 9.30 a 14.30h al CE La Vila i de 9.00 a 20.00h al CIES). L’acte central de la jornada serà el salt multitudinari de banyistes, que tindrà lloc a les 12h a la Piscina d’Estiu. Seguidament, hi haurà una sessió d’aiguagim oberta a tothom, que anirà a càrrec d’un tècnic del Departament d’Esports. Totes les activitats previstes busquen donar visibilitat a la campanya i fer que la gent hi participi d’una manera entretinguda.

La jornada del ‘Mulla’t’ està consolidada en el calendari estival, tal i com reconeix Oriol Franch, responsable del Centre Integral d’Esport i Salut. Franch també destaca que “es pot col·laborar econòmicament amb la Fundació comprant marxandatge que tindrem a les instal·lacions aquàtiques o realitzant algun donatiu”.

Oriol Franch, responsable CIES

A banda de la jornada del 10 de juliol, també hi ha altres maneres de participar amb la investigació. Una d’aquestes és a través de restaurants que donaran una part dels guanys d’un plat concret a la Fundació Esclerosi Múltiple. És el cas del restaurant martorellenc Les Vinyes, que en el marc del col·lectiu gastronòmic Sabors de l’horta, aportarà un euro per cada plat d’arròs que serveixi als seus clients fins al 31 de juliol. El seu propietari, Antonio Adamuz, considera que es tracta de “col·laborar amb la nostra aportació a una bona causa, i ho fem molt a gust”.

Antonio Adamuz, propietari Les Vinyes

També hi ha altres restaurants de la comarca que formen part d’aquesta iniciativa: Unlugar (Castelldefels), Can Llates (Collbató),  El Palau Vell (Sant Andreu de la Barca), Cal Sagristà (Sant Vicenç dels Horts) i Samaranch Park (Molins de Rei). Més enllà d’això, es pot col·laborar amb el ‘Mulla’t’ a través de l’adquisició de l’Oli OleAurum, fet per productors catalans, en qualsevol supermercat. Per cada ampolla d’oli que OleAurum vengui fins al 31 de juliol, cedirà un euro per la investigació contra la malaltia.

‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ és una de les campanyes solidàries amb més participació de Catalunya. Els banyistes hi poden col·laborar en alguna de les prop de 600 piscines catalanes que cada any s’apunten a la campanya, que també compta amb uns 1.000 voluntaris.

Font: Martorell participarà en la nova edició del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’