Martorell se suma a El Baix és cultura, festival comarcal ‘online’ amb un centenar d’actuacions

Categories General

Un total 20 ajuntaments del Baix Llobregat, entre ells el de Martorell, han sumat esforços i creativitat per organitzar el primer festival online d’àmbit comarcal. Es tracta d’El Baix és cultura, una iniciativa que vol posar en valor el talent cultural de la comarca, potenciant i donant suport als artistes locals a través d’un projecte comú que els obri noves finestres en un moment on el sector cultural està especialment colpejat per la crisi sanitària de la COVID-19. El certamen tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de maig a través de quatre canals d’Instagram.

El Baix és cultura aplegarà més de 100 actuacions en directe, a través d’Instagram i amb els artistes actuant des de casa seva. Per facilitar el seguiment de les activitats programades, s’ha dividit la comarca en quatre zones geogràfiques, amb un canal específic per a cadascuna d’elles: elbaixescultura_zonanord (Martorell, Sant Andreu de la Barca, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera), elbaixescultura_zonacentre (Molins de Rei, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana, Pallejà i Sant Feliu de Llobregat), elbaixescultura_zonafontsanta (Sant Joan Despí, Cornellà, Esplugues, i Sant Just Desvern) i elbaixescultura_zonadelta (Sant Boi, Viladecans, El Prat, Gavà i Castelldefels). Cada canal emetrà les activitats de les seves poblacions tot i que es farà una difusió conjunta.

Un festival adreçat a tots els públics

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, apunta que el programa comptarà amb un centenar d’activitats culturals que reflexen el talent humà i creatiu que hi ha al Baix Llobregat. Així s’han programat 17 tallers (circ, cuina, ball, ràdio, robòtica, etc.); cinc conta contes (per a infants i adults); tres accions d’art digital (curts i sèries); 16 atuacions de dansa (clàssica, contemporània, espanyola, urbana, etc.); sis monòlegs; 35 concerts acústics de música clàssica, jazz o flamenc; cinc sessions de DJ; cinc activitats relacionades amb la literatura, i cinc més de teatrals (familiars, cabaret, pallassos, etc.).

Andreu González, regidor de Cultura

Participació martorellenca a @elbaixescultura_zonanord

Mucha Miriam, rapera feminista del Torrent de Llops, actuarà divendres 8 de maig, a les 19.00h, presentant els seus darrers temes com Indomables. El jove ballarí Blai López oferirà danses urbanes i una masterclass de comercial dance divendres 8 de maig, a les 19.30h.

Xavier i Genís Pagès, dues generacions de músics martorellencs, pare i fill, ens preparen el concert amb repertori clàssic De Bach a Llach , músiques de l’ànima en confinament divendres 8 de maig, a les 21.00h.

Andreu González, regidor de Cultura

Clara-Tanit Arqué, il·lustradora i graphic recorder explicarà el conte inèdit L’Onada , mostrant els seus dibuixos originals, on un personatge anirà entrant i sortint de les seves pàgines. Serà dissabte 9 de maig, a les 11.00h.

El saxofonista Pere Miró, un dels músics martorellencs més actius en l’àmbit del jazz , rhythm&blues i música jamaicana del panorama català, líder de Tro i integrant de la banda d’en Dani Nel·lo, Skatalà, The Gramophone Allstars Big Band i del grup local Baratos, farà dissabte 9 de maig, a les 21.00h, el directe Camarades amb composicions i versions del que serà el seu darrer disc enregistrat en total confinament.

Per últim, el mag Jordi Pinto delitarà el públic virtual amb una actuació de màgia d’aprop on dominarà la cartomàgia i la il·lusió. Serà diumenge 10 de maig, a les 19.00h.

Andreu González, regidor de Cultura

Suports d’artistes vinculats a la comarca

A més de les actuacions en directe, han estat nombrosos els artistes vinculats al Baix Llobregat que han donat suport a aquest festival a través de missatges que podrem veure a les xarxes socials com els actors José Corbacho i Quim Masferrer, la cantant Lucrecia, el periodista i escriptor Francesc Latorre, Eduard Costa, d’El últim indi i excomponent dels Amics de les Arts o de Santi Balmes, cantant dels Love of Lesbian.

El festival El Baix és cultura es podrà seguir divendres 8 de maig, de 17.00 a 00.00h; dissabte 9 de maig, d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 00.00h, i diumenge 10 de maig, d’11.00 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h a través dels canals d’Instagram elbaixescultura_zonanord elbaixescultura_zonacentre elbaixescultura_zonafontsanta elbaixescultura_zonadelta.

Font: Martorell se suma a El Baix és cultura, festival comarcal ‘online’ amb un centenar d’actuacions