Martorell se suma a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Categories General

L’Ajuntament de Martorell se suma a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible , que enguany se celebra del 22 al 26 de juny. Una iniciativa que vol incrementar el coneixement i la sensibilització sobre la nova cultura energètica. Per adaptar-se a la situació sociosanitària, que ha obligat moltes famílies a quedar-se a casa i ajustar els seus pressupostos, la Setmana se centrarà en l’estalvi energètic en l’àmbit domèstic, amb el lema ‘1001 maneres d’estalviar energia. El canvi comença a casa. Jo trio, jo actuo’. Es promouran activitats telemàtiques i accions en xarxes socials per tal de conscienciar sobre la importància de canviar els hàbits en el consum diari.

El regidor de Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández, diu que “ens adherim a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible per conscienciar la societat sobre la importància de l’eficiència energètica i les energies renovables per tirar endavant la transició energètica tan necessària per fer front a la situació d’emergència climàtica en la qual es troba immers el Planeta”.

Albert Fernández, regidor Medi Ambient

“Creiem que des de les administracions públiques cal ajudar, formar i sensibilitzar sobre l’eficiència energètica pel valor ambiental associat, però també per la importància econòmica i social que en aquests moments té l’estalvi energètic”. És per això que l’Ajuntament “s’ha compromès a difondre tots els recursos i activitats que l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i la Diputació de Barcelona han proposat aquesta vegada en format virtual degut a la situació originada per la COVID-19”, apunta.

Activitats virtuals

Del 8 de juny a l’1 de juliol, alguns Consells Comarcals i mancomunitats, així com l’ICAEN estan organitzant tallers virtuals amb directes a Youtube Live i webinars per invitació a Zoom. Els temes que es tracten estan relacionats amb la contractació elèctrica: modalitats de contractació, potència contrada, discriminació horària o consultar les dades del nostre comptador intel·ligent. També sobre l’eficiència energètica a casa (ús dels electrodomèstics, climatització, il·luminació i aïllaments); la mobilitat elèctrica i eficient (modalitats de transport eficient, nous models de mobilitat i vehicle elèctric), o la producció d’energia amb plaques solars fotovoltaiques (possibilitats de l’autoconsum).

Encara sou a temps d’inscriure-us als webinars del Maresme , del Vallès Occidental , del Vallès Oriental i d’apuntar-vos a algun dels grups dels webinars de l’ICAEN adreçats a la ciutadania: al grup 1 (23 i 26 de juny a les 17.00h)  o al grup 2 (30 de juny i 1 de juliol a les 18.00h), i als webinars adreçats a comerciants: al grup 1 (25 i 26 de juny a les 15.00h)  o al grup 2 (29 i 30 de juny a les 15.00h).

La Diputació de Barcelona proposa jocs infantils i aplicacions interactives per aprendre sobre l’energia sostenible; visites virtuals a dues exposicions interactives sobre energia i canvi climàtic: ‘Actuem amb energia ‘ i ‘Treballem per una energia sostenible ‘.

A més, podem participar a tres challenges energètics casolans: ‘Us atreviu a cuinar amb l’energia del sol? ‘, ‘Estalvia energia a casa ‘ i ‘Vull un món de colors ‘. També s’ofereix un Escape room  ‘Sea level rise ‘ en el qual podreu demostrar si sou capaços d’aturar la pujada del nivell del mar jugant des de la tauleta, l’ordinador o el telèfon mòbil.

Podeu adherir-vos a la campanya, consultar els recursos en línia i l’agenda d’activitats a la pàgina principal de la Setmana de l’Energia  i a la pàgina de recursos de la Diputació de Barcelona .

Font: Martorell se suma a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible