Martorell se suma a les concentracions per condemnar l’atac militar a Ucraïna

Categories General

Martorell se sumarà demà dimarts, a les 19.00h, a la convocatòria de concentració davant tots els ajuntaments catalans promoguda per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya . L’objectiu és condemnar la violència davant l’atac militar injustificat del govern de Rússia contra la població civil ucraïnesa, que va començar el 24 de febrer i que ja ha provocat diverses víctimes civils i militars.

L’acte vol rebutjar de manera conjunta qualsevol tipus de conflicte, però sobretot aquell que ataca directament a persones indefenses i que, a més, ho fa amb bombardejos indiscriminats.

La societat catalana i el municipalisme català han estat sempre compromesos amb la pau i en la defensa dels Drets Humans, per això condemnen tot tipus de violència i reclamen la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per a la construcció de la pau.

S’exigeix a la comunitat internacional i, en especial a la Unió Europea, que prenguin totes aquelles mesures que calguin per a cessar la violència en el territori ucraïnès. S’apel·la al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme. I, especialment, es vol expressar el suport a la comunitat ucraïnesa resident als nostres pobles i ciutats de Catalunya.

 

Font: Martorell se suma a les concentracions per condemnar l’atac militar a Ucraïna