Cuina i patrimoni locals, protagonistes al nou programa ‘BenvinGUST’ d’ETV

Categories General

Martorell serà protagonista d’un dels 13 capítols del programa BenvinGUST , produït per Esplugues Televisió (ETV), que promou la cultura gastronòmica de l’horta del Parc Agrari i el patrimoni de la comarca. Dijous passat van finalitzar les gravacions del capítol dedicat a la nostra població, en el que es presenta una recepta culinària del restaurant Les Vinyes i es mostren els elements patrimonials més destacats.

Cada capítol de BenvinGUST durarà 25 minuts, destinats a enfortir la cultura gastronòmica i productes del Baix Llobregat i els seus restaurants. Alhora, es presentaran els atractius turístics de cada població, tots llocs sorprenents i amb ànima. L’humorista espluguenc Jordi LP n’és el presentador, i en cada capítol s’acompanya d’un xef i d’un ambaixador.

En la darrera gravació a Martorell -dijous passat-, l’equip va enregistrar al pont del Diable i als museus de l’Enrajolada i Vicenç Ros, a proposta de la Regidoria de Cultura i Museus de Martorell. L’encarregat de fer d’embaixador -complint els requisits de ser nascut a la localitat, tenir molt de carisma, simpatia i coneixement cultural-turístic- va ser Cesc Querol. Querol va acompanyar Jordi LP a conèixer aquests tres elements patrimonials destacats de Martorell, junt amb els esgrafiats de la façana de la Casa de la Vila.

El director del programa, Alfred Salut, ho detalla i afegeix que anteriorment “ja havíem gravat al restaurant Les Vinyes amb el seu xef, l’Antonio Adamuz, i als nostres estudis”.

Alfred Salut, director del programa BenvinGUST

Antonio Adamuz va suggerir a l’equip del programa que parlaria d’una recepta de carxofes del Prat amb salsa marinera, llagostí, pernil ibèric i acabat amb un foie ratllat per sobre. Va ser en la primera visita de l’equip del programa al restaurant, per enregistrar imatges. En un segon dia, Jordi LP i l’Antonio van parlar i elaborar la recepta davant les càmeres, als estudis de gravació.

“Mai havia estat davant de les càmeres i estava una mica nerviós, però el Jordi em va ajudar i va ser molt fàcil treballar amb ell”, comentava el xef de Les Vinyes.

Antonio Adamuz, xef del restaurant Les Vinyes

El restaurant Les Vinyes participa al BenvinGUST com a un dels integrants del col·lectiu ‘Sabors de l’Horta’, que promou l’ús de productes procedents del Parc Agrari i que patrocina el Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Alfred Salut n’explica el funcionament:

Alfred Salut, director del programa BenvinGUST

El xef de Les Vinyes explica que formar part del col·lectiu ‘Sabors de l’horta’ és molt important per donar suport a les fruites i verdures del Parc Agrari i fomentar la cuina del ‘Quilòmetre Zero’ sempre que sigui possible: “quasi totes les verdures de temporada ens venen del Parc Agrari”, comenta Adamuz. Un producte de proximitat que permet el desenvolupament de la pagesia local, que no passa per intermediaris i que poques hores després “ja passa al plat i a taula, i els clients ho agraeixen”.

Antonio Adamuz, xef del restaurant Les Vinyes

De moment, encara no hi ha data concreta per a l’emissió del programa a Esplugues Televisió (ETV). El seu director aclareix que “estem acabant d’enregistrar els darrers capítols”, i preveu que puguin començar a emetre’s entre finals de març o durant l’abril d’enguany.

Font: Cuina i patrimoni locals, protagonistes al nou programa ‘BenvinGUST’ d’ETV