Martorell, seu dels XV Jocs Catalans d’Esport Adaptat aquest cap de setmana

Categories General

Martorell acollirà, els dies 3 i 4 de juny, la quinzena edició dels Jocs Catalans d’Esport Adaptat que organitza la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. El Pavelló Esportiu de Can Cases, el Complex Esportiu de La Vila i les instal·lacions del Club Petanca Martorell acolliran les competicions de vuit modalitats. Aquest dimecres s’ha presentat l’esdeveniment a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Ha estat un acte presidit per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el president de la Federació, Josep Giménez i Maluenda. Els han acompanyat el regidor d’Esports Gerard Mimó, i els presidents de dues entitats esportives que fomenten l’esport adaptat: Loli Carballido (Club Petanca Martorell) i Francesc Esmatges (Club Voleibol Martorell).

“És un orgull esdevenir seu d’aquests Jocs. Sobretot perquè es tracta d’esport inclusiu i adaptat, i sempre n’hem tingut molta sensibilitat. De fet, no només envers la discapacitat física, sinó també la intel·lectual”, ha dit Fonollosa. L’alcalde també ha destacat que “tenim moltes entitats esportives a casa nostra amb molta sensibilitat envers les diferents tipologies de discapacitat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els Jocs se celebren cada any “de manera itinerant, per arribar a totes les comarques de Catalunya”, ha explicat Giménez. Són “un compendi de competicions que van néixer amb la idea de portar l’esport a les persones amb discapacitat i les persones amb discapacitat a l’esport”, per fomentar i normalitzar l’esport adaptat i fer-lo més visible a la societat.

Durant dos dies se celebraran les finals de la Copa Catalana de bàsquet, rubgy i hoquei en cadira, la Lliga Catalana i Copa Catalana de natació i el torneig de waterpolo adaptat, “una modalitat novedosa de la que en som pioners”, ha recalcat el president de la Federació. També hi seran presents la petanca i les exhibicions de ball esportiu i de volei terra.

Josep Giménez i Maluenda, president de la Federació

El Pavelló de Can Cases, les Pistes Municipals de Petanca i el Complex Esportiu La Vila seran les seus dels partits i exhibicions, amb un ampli calendari tant dissabte com diumenge. El regidor Mimó ha convidat tothom a anar-hi i ha recalcat que “és un orgull que es puguin fer aquí, coincidint amb la designació de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport 2023”.

Gerard Mimó, regidor d’Esports

L’esport adaptat, molt present a diverses entitats de Martorell

En representació de les entitats esportives de casa nostra, la presidenta del Club Petanca Martorell, Loli Carballido, ha recalcat que “al nostre club ja fa molt temps que tenim persones amb discapacitat. La petanca és un esport que ho posa fàcil per a que hi coincideixin persones amb o sense discapacitat”.

Loli Carballido, presidenta del CP Martorell

Esmatges ha explicat que “al Club Voleibol Martorell hem estat pioners en posar en pràctica el projecte del vòlei terra, a Catalunya i Espanya. El millor és que el pot practicar tothom: fem partits entre persones amb discapacitat i sense”. I ha agraït actes com aquest, “per donar visibilitat”.

Francesc Esmatges, president del CV Martorell

Des que es van posar en marxa els Jocs, el número d’esportistes i activitats esportives inclusives ha anat en augment, tal i com ha conclòs el president de la Federació. Ell mateix ha posat en valor que, gràcies a l’impuls dels Jocs, “s’ha arribat a organitzar una lliga de waterpolo, hem anat incorporant altres esports i hem creat escoles d’iniciació”. Ha demanat més suport dels mitjans de comunicació per contribuir a la normalització de l’esport adaptat que, a més, “no només reporta beneficis físics a aquestes persones, sinó també psíquics”, ha dit.

CALENDARI DE PARTITS DELS XV JOCS CATALANS D’ESPORT ADAPTAT

Font: Martorell, seu dels XV Jocs Catalans d’Esport Adaptat aquest cap de setmana