Martorell torna a gaudir en directe de les cantades de les Caramelles

Categories General

Caramelles de Martorell ha tornat al carrer amb tres cançons de Pasqua i recuperant una cantada que va haver de posposar ara fa dos anys a causa de la pandèmia de coronavirus. Durant tot el matí, els cantaires han recorregut els carrers dels barris La Vila, Font de la Mina i Buenos Aires per oferir el seu repertori de cançons (tres en total), mentre que demà trepitjaran els barris de Camí Fondo, Les Bòbiles i Torrent de Llops. El trenet amb què es desplacen ha tornat a rodar per Martorell amb un grup que enguany ha estrenat la cançó d’Ambauka Caramelles al carrer.

El matí ha començat a la Plaça de l’Església, on Caramelles de Martorell ha reunit la quarantena de cantaires i ha assajat per a les vuit cantades que ha fet durant el matí. Tots, vestits amb la barretina i la caputxa que els caracteritzen i amb les lletres de les cançons a les mans per a no perdre’n detall. Els primers compassos han sonat a la plaça 25 de setembre, han seguit pel carrer Pau Par i la plaça de la Creu i han coincidit amb la sortida de missa de les 11.00h a l’Església Crist Salvador.

La presidenta de Caramelles de Martorell, Anna Gil, ha expressat que les de 2022 són les “Caramelles de tornar a la normalitat i que fan molta il·lusió”. “Són les Caramelles de sempre, voltarem per Martorell, i avui hi ha la represa de la normalitat”, ha reblat.

Anna Gil, presidenta Caramelles de Martorell

Caramelles de Martorell ha entregat, a més, la mona d’enguany als guanyadors, que han estat els propietaris de la Teteria Mura, i que van participar-hi a través de la compra de butlletes de loteria. A causa del tamany, més gros que el que és habitual, la mona s’ha exposat a la botiga “El racó de la Toñi”, perquè lluís en un espai més ample. Totes les butlletes s’han venut i a partir de dimarts es repartiran racions de la mona a tots els visitants que s’apropin a l’establiment.

Sobre el repertori de les cançons, el grup n’ha interpretat tres (Caramelles al carrer, Un any més de Caramelles i Rap de Caramelles ). Dues d’elles, les primeres, com a novetats del 2022 i del 2020, respectivament, i la tercera emulant un rap amb continguts populars i que ja va sonar el 2021. Fa unes setmanes, el grup Ambauka va presentar Caramelles al carrer,  i Gil ha explicat que va triomfar en la festa de benvinguda, “posa en valor la necessitat de la cultura, el concert ens va entusiasmar”.

Anna Gil, presidenta Caramelles de Martorell

La cantada ha acabat amb la presència de Caramelles de Martorell a l’Església de Santa Maria i a la plaça de l’Ajuntament, on l’equip de govern integrat pels regidors Lluís Amat, Gerard Mimó, Albert Fernández i Raquel Sans ha rebut la primera jornada de caramelles. Demà, el recorregut començarà a l’aparcament del Vapor i cantarà al carrer Sant Joan, la rambla de Ppe Ventura, la Residència d’Avis Sant Joan de Déu, la rambla de les Bòbiles, la plaça Frederic Duran, el carrer Ausiàs March i el Centre Cultural.

Font: Martorell torna a gaudir en directe de les cantades de les Caramelles