Martorell torna a organtizar una neteja del riu Anoia dins l’European Clean Up Day

Categories General

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell i un grup de joves voluntaris organitzen dissabte, 7 de maig, una jornada de neteja col·lectiva de les lleres del riu Anoia. L’activitat s’emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i està sota el paraigües del Let’s clean up Europe que cada any aplega durant el primer cap de setmana de maig més de 450 activitats a tot Catalunya per netejar boscos, platges i rius dels residus que s’hi han abocat il·legalment.

És la vuitena vegada que l’Ajuntament de Martorell se suma a aquesta iniciativa que es fa simultàniament a tota Europa i està oberta a que qualsevol entitat ciutadana pugui organitzar la seva pròpia neteja d’un entorn natural. La finalitat principal de l’activitat és la conscienciació ciutadana al voltant de la preservació del medi natural, en aquest cas l’entorn fluvial, que s’ha de veure com un ecosistema viu que pateix les conseqüència de l’abocament de deixalles humanes.

Es tracta d’una jornada adreçada a voluntaris a títol personal, familiar i entitats, convidant-les a posar el seu granet de sorra en la conservació dels espais naturals de Martorell. El lloc de trobada serà l’aparcament d’El Vapor, a tocar del vial inundable on s’instal·larà una carpa, i l’hora de trobada és a les 10.00h. Es preveu que l’activitat tingui una durada d’unes tres hores.

S’hi oferirà aigua i un petit refrigeri a tots els participants, així com material i la informació necessària per poder fer la recollida amb seguretat. Es recomana portar roba i calçat còmode, així com una cantimplora, una gorra i crema solar i a tots aquells que en tinguin que portin guants de jardiner i botes d’aigua.

Tots els materials que s’extreguin seran classificats selectivament i llençats als contenidors i a la Deixalleria Municipal. A més de fer visible la problemàtica i d’alliberar l’ecosistema fluvial d’aquests residus, els participants podran conèixer les possibilitats de participar en altres projectes relacionats amb el riu i aprendre sobre la flora i la fauna d’aquest espai.

Inscripcions gratuïtes enviant un correu a mambient@martorell.cat amb les dades dels assistents (nom, cognom i edat) o trucant al 937753434. També s’admetran inscripcions el mateix dia de l’activitat.

L’Escola Mercè Rodoreda també s’ha sumat a la iniciativa i ha organitzat també el dissabte al matí una jornada família-escola de recollida de residus del Parc forestal de Can Cases.

 

 

Font: Martorell torna a organtizar una neteja del riu Anoia dins l’European Clean Up Day