‘Martorell Urban Lab’, impulsa el talent local i l’evolució del sector de la construcció

Categories General

La Regidoria de Promoció Econòmica ha posat en marxa el projecte ‘Martorell Urban Lab : Construir Futur Sostenible’, emmarcat en el programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona. La iniciativa vol contribuir en l’evolució i creixement del sector de la construcció impulsant la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible i inclusiu.

L’objectiu del programa és capacitar professionalment usuaris dels Serveis Locals d’Ocupació, incidint en aquells col·lectius més castigats per l’atur, com ara els jove, i alhora incorporar nous col·lectius no presents en el sector de la construcció com són les dones o persones en risc d’exclusió social.

A més, s’impulsarà el sector empresarial treballant la seva evolució en àmbits com les noves tecnologies, l’energia, salut, economia circular, indústria 4.0, mobilitat i construcció industrialitzada. Una bona oportunitat de posicionament en el mercat per a grans constructores-promotores, immobiliàries, estudis d’enginyeria, arquitectura, interiorisme, consultores ambientals geologia, contractistes, industrials, instal·ladors, fabricants, distribuïdors, empreses de manteniment i de serveis energètics…

La primera acció del projecte ha estat la fase d’anàlisi i diagnosi, que va tenir lloc l’any passat. Segons la tècnica coordinadora del projecte del ‘Martorell Urban Lab’, Laia Pascual, “hem detectat que a aquest sector li manca transformació en digitalització i més presència de dones i joves. Entenem que dones per un tema d’associar erròniament aquest sector amb l’activitat física i pel que fa als joves perquè no és un sector actualment atractiu”.

Laia Pascual, tècnica coordinadora del projecte del ‘Martorell Urban Lab’

El proper 23 de febrer, a les 10.00h, tindrà lloc la Jornada de Contrast on es presentaran els resultats de la diagnosi i “es començaran a definir les diferents actuacions a duu a terme, segons les necessitats de les empreses participants”, apunta Pascual.

Laia Pascual, tècnica coordinadora del projecte del ‘Martorell Urban Lab’

El 25 de febrer es farà una nova sessió destinada a les persones que busquen feina en el sector de la construcció. “Se’ls informarà del programa i podran fer un test de competències digitals per tal que sàpiguen quin nivell tenen”, avança la tècnica.

Laia Pascual, tècnica coordinadora del projecte del ‘Martorell Urban Lab’

El projecte, que es fa a partir d’un fons de prestació de la Diputació de Barcelona destinat a revertir les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia en l’àmbit laboral, i es durà a terme fins al desembre de 2022, estructurat en diferents fases amb l’objectiu d’acompanyar a les empreses en la seva transformació digital, detectar quines són les necessitats d’ocupació i formar a les persones capacitant en les noves competències tecnològiques que requereix el sector.

Font: ‘Martorell Urban Lab’, impulsa el talent local i l’evolució del sector de la construcció