Martorell vol superar les 600 donacions de sang aquest any amb una nova cita el dijous 31 d’agost

Categories General

La cita mensual per donar sang arriba aquest agost a Martorell el proper dijous 31. Un equip de professionals del Banc de Sang i Teixits s’instal·larà al Centre Cultural per a una nova jornada de donació de sang. Els donants podran escollir entre l’horari matinal -de 09.30 a 13.30h- o el tarda -de 16.00 a 20.00h-. De moment, a Martorell s’han fet fins ara més de 550 donacions, que han ajudat a prop de 1.700 persones.

Tot i que ja no resulta imprescindible, des del Banc de Sang i Teixits es recomana a tothom qui vulgui fer donació aquell dia que s’inscrigui prèviament en línia a través de la pàgina donarsang.gencat.cat .

“Poden ser donants totes les persones en edat compresa entre els 18 i els 65 anys, però en el cas de donants habituals, poden donar sang fins als 70. També és requisit pesar un mínim de 50 quilos”, explica la responsable de Comunicació del Banc de Sang, Marta Hernández. I recorda que “podeu donar sang cada dos mesos, tot i que en el cas de les dones només es poden fer 3 donacions al llarg de l’any, i 4 en el cas dels homes”.

Marta Hernández, responsable de Comunicació del Banc de Sang

El Banc visita Martorell cada mes. Una periodicitat que s’ha anat escurçant, com explica Hernández: “És un municipi molt solidari”. En xifres, aquest 2023 s’han fet prop de 570 donacions. Una sang que ha ajudat a més de 1.700 persones, sifra que s’espera que arribi a les 3.000 a finals d’any. En la darrera cita a Martorell -els dies 25 i 27 de juliol, al Centre Cultural i a El Círcol- hi va haver 65 donacions.

L’estiu és un període en el que solen baixar les donacions. Per això, el Banc enfila la recta final de la campanya ‘Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides aquest estiu’. L’organisme sanitari estima en 40.000 les donacions per cobrir les necessitats als hospitals de tot Catalunya. “Per això, cal fer unes 30.000 transfussions de sang, plasma i plaquetes”, comenta Marta Hernández.

Marta Hernández, responsable de Comunicació del Banc de Sang

El Banc fa al llarg d’un any més de 4.000 col·lectes mòbils arreu de Catalunya, i també habilita la donació en espais fixes. En concret, a una dotzena d’hospitals: la Fundació Althaia – Hospital Sant Joan de Déu; Bellvitge (l’Hospitalet); Clínic, de la Santa Creu i Sant Pau i de la Vall d’Hebron (Barcelona); Joan XXIII (Tarragona); Arnau de Vilanova (Lleida); Dr. Josep Trueta (Girona); Germans Trias i Pujol (Badalona); Sant Joan (Reus); Verge de la Cinta (Tortosa) i a la Mútua de Terrassa.

Font: Martorell vol superar les 600 donacions de sang aquest any amb una nova cita el dijous 31 d’agost