Matrícula oberta tot el setembre per apuntar-se a l’Aula de Teatre de Martorell

Categories General

L’Aula de Teatre de Martorell manté obert tot el setembre el període de matriculacions. Els interessats poden inscriure’s dimarts i dijous, de 17.00 a 20.00h, a les oficines del carrer de Sant Francesc, 32, o bé a través del correu electrònic auladeteatredemartorell@gmail.com. Les classes començaran el 2 d’octubre.

L’escola ofereix, un any més, formació per a totes les edats en arts escèniques, clown i teatre gestual. Els infants, a partir de 5 anys, aborden les emocions a través de joc i la música, el treball psicomotriu del cos i la potenciació de l’imaginari, la veu i la música. Els joves, de 9 a 12 anys, treballen les mateixes disciplines teatrals de manera evolutiva amb l’afegit dels objectes i les ombres.

El públic adolescent, de 13 a 18 anys, rep formació musical i teatral, creació de personatges, apropament al text teatral, introducció i coneixement d’altres llenguatges teatrals -màscara, mim, clown , bufons i grotescos-. Pel que fa als adults, els ajuden a desinhibir-los tot compartint un espai de joc, d’iniciació a les tècniques teatrals bàsiques i de millora de les habilitats comunicatives i socials.

Anna Mesalles, coordinadora general de l’Aula de Teatre, afirma que “no pretenem fer actors ni actrius, tot i que si ho volen els preparem per poder entrar a l’Institut del Teatre, però sobretot els acompanyem en la seva educació. El teatre és una eina fantàstica com a complement a l’ensenyament reglamentari. Podem utilitzar recursos com gestió d’emocions, resolució de conflictes, presentació en públic, treballar en equip. Tècniques que treballem des de la interpretació, la dramatització i la improvisació”.

Anna Mesalles, coordinadora Aula Teatre Martorell

Des de l’Aula de Teatre, enguany, volen obrir cursos d’especialització. “Portem tot l’estiu treballant projectes educatius per tal que l’oferta formativa de l’escola continuï. Per això, obrirem tres cursos per si algú, a més de fer les classes d’interpretació, vol ampliar coneixements i especialitzar-se”, apunta Mesalles.

Anna Mesalles, coordinadora Aula Teatre Martorell

A banda de la formació a l’escola, l’Aula de Teatre continuarà al capdavant del Cicle de Teatre Escolar, que ofereix a tots els infants de les escoles de Martorell la possibilitat de gaudir de tres obres de teatre professional durant el curs. També seguirà en peu el projecte Dramatització a les Aules, de formació teatral per a tots els alumnes de 6è de Primària.

L’Aula de Teatre també s’encarrega de l’extraescolar de teatre dins l’Educa 360 del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). El programa permet a tots els infants i joves, de Primària i Secundària, fer extraescolars gratuïtament. Mesalles considera que “l’Ajuntament està fent un gran esforç perquè la cultura del poble continuï ben amunt i estem molt orgullosos de poder continuar en aquest súper projecte”.

Anna Mesalles, coordinadora Aula Teatre Martorell

Durant l’any, l’Aula de Teatre organitza i col·labora en diverses activitats encerclades al seu calendari, com ara La Marató de TV3, el Dia Mundial del Teatre o el Taller de final de curs. Aquesta temporada, intentaran duu a terme una estada de cap de setmana per a alumnes joves de l’escola, en col·laboració amb altres poblacions. Una proposta que ja tenien en ment fa tres anys i que va quedar aturada per la pandèmia.

Font: Matrícula oberta tot el setembre per apuntar-se a l’Aula de Teatre de Martorell