Més cinema musical clàssic aquest divendres amb ‘Els paraigües de Cherburg’

Categories General

Cinema del Diable celebra aquest divendres 11 de desembre (19.00h) la segona sessió de tres dedicades al cinema musical, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. És el torn d’Els paraigües de Cherburg (Les parapluies du Cherbourg ), una pel·lícula francesa de l’any 1964, de 88 minuts de durada, dirigida per Jacques Demy i protagonitzada per Catherine Deneuve. L’entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia a entrades.martorell.cat .

Geneviève (Catherine Deneuve) és una jove que viu amb la seva mare i que l’ajuda a la seva botiga de paraigües a Cherburg, a la Normandia. Està enamorada de Guy, un jove mecànic amb el que pensa casar-se malgrat l’oposició de la seva mare, que considera Geneviève massa jove i a Guy massa pobre.

Per pagar un deute, la mare es veu obligada a vendre un collaret a un ric joier que s’enamora de Geneviève des del primer moment. Mentrestant, Guy s’absenta dos anys a Algèria per fer el servei militar. “Geneviève es queda sola i embarassada, i la seva mare la pressiona per a que es casi amb el joier”. Així explica Anna Lati, membre de Cinema del Diable, la sinopsi d’una pel·lícula que “té la particularitat que és totalment cantada, a diferència del clàssic musical de Hollywood, en què s’alternen escenes musicals i narratives”.

Anna Lati, membre de Cinema del Diable

També presenta similituds i diferències respecte els musicals americans la trajectòria del director del film, Jacques Demy. Lati explica que “coincideix amb l’edat daurada de Hollywood i les seves pel·lícules beuen de la màgia dels musicals i dels contes de fades amb decorats coloristes”, però que ho fa amb un toc diferent: “Introduïnt molta més qualitat, desfent-se dels finals feliços i aportant una visió molt personal”.

Anna Lati, membre de Cinema del Diable

Els paraigües de Cherburg és “una obra diferent, especial, inoblidable i que fa passar una estona meravellosa als assistents” diu Lati. És el segon de tres films d’un petit cicle de cinema musical nadalenc. Un americà a París va protagonitzar el tret de sortida el passat 4 de desembre, i s’acabarà el 8 de gener (19.00h) amb el clàssic West Side Story (Jerome Robbins i Robert Wise, 1961). Lati anima tothom a assistir-hi:

Anna Lati, membre de Cinema del Diable

El canvi d’ubicació -de la Casa de Cultura a l’Auditori- permet adaptar-se als protocols de seguretat i d’higiene contra la COVID-19. L’organització recorda als espectadors que cal mantenir la distància de seguretat mínima interpersonal d’1,5 metres, dur posada la mascareta i usar gel hidroalcohòlic, que es facilitarà a l’entrada. A més, es demana al públic arribar al recinte amb prou antelació per facilitar un accés graonat i dur l’entrada descarregada al mòbil per a evitar el màxim de contacte amb paper. Des de l’organització es garanteix que l’aforament i la disposició dels seients compliran les distàncies de seguretat requerides i que la sortida del recinte es farà de manera graonada.

Font: Més cinema musical clàssic aquest divendres amb ‘Els paraigües de Cherburg’