Més de 3.500 estudiants fan ús de l’Aula d’Estudi en aquesta darrera edició

Categories General

El passat 29 de juny es va  donar per acabada la darrera edició de l’Aula d’Estudis de la Biblioteca Francesc Pujols de Martorell, un servei que proporciona un espai tranquil de recerca i estudi per tothom qui el necessiti. En aquesta ocasió, s’han incrementat les hores d’obertura i també s’han allargat els dies de servei, provocant un augment del 78% de l’assistència d’estudiants, que ha conclòs amb una afluència de més de 3.500 usuaris.

Aquesta edició de l’Aula d’Estudis ha estat la més llarga fins al moment, i ha tingut lloc des del 8 de maig, fins al 29 de juny. Tal com explica Mercè Parera , directora de la Biblioteca de Martorell, “habitualment havíem estat sis setmanes com a màxim, i en aquesta ocasió hem estat, pràcticament vuit, perquè ens hem adonat que hi havia Universitats que encara feien exàmens a finals de juny i, a més, aquest any també hi ha hagut molts exàmens d’oposicions a diferents cossos de l’administració pública”.

“Amb tot, també hem ampliat l’horari d’obertura: cada dia des de les 09.00h  fins a les 24.00h , ininterrompudament. S’han afegit, llavors, l’hora de 9.00 a 10.00h  i també de 14.00 a 16.00h . De part de l’Ajuntament i de la Biblioteca s’ha fet el màxim per facilitar que tots els estudiants poguessin aprofitar el màxim d’hores possibles durant totes aquestes setmanes”.

Mercè Parera , directora de la Biblioteca Francesc Pujols

Aquest increment de les hores d’obertura, ha facilitat també l’augment d’assistència d’estudiants, que ha estat del 78% respecte a les dades d’abans de la pandèmia (2019), “han vingut, en total, 3.571 persones. Tenint en compte que, abans de la pandèmia, el màxim que havíem tingut eren 2.000 persones en una edició de l’Aula d’Estudis, la diferència ha estat molt notable”, ha expressat Parera .

La directora ha destacat que “el dia que més gent ha vingut a l’Aula d’Estudi, han estat els diumenges de maig i juny, concretament han vingut 802 persones durant aquells dies. L’altre dia més fort ha estat el dilluns, que han vingut en total 630 persones. Per la resta, cal dir que s’ha respirat un ambient molt tranquil, la gent que acudeix a les aules d’estudi són molt educats i respectuosos, pràcticament no hem tingut cap incidència amb aquest tipus d’usuaris. Estem molt contents de poder oferir aquest espai de confort, de calma i concentració que necessiten per fer els seus exàmens”.

Mercè Parera , directora de la Biblioteca Francesc Pujols

De cara a pròximes edicions, els responsables de la Biblioteca suggereixen ampliar l’horari de pàrquing, augmentar el servei de papereres als voltants de l’edifici, contractar personal qualificat per dur a terme la vigilància necessària, i fer més èmfasi en referència a l’estalvi energètic.

Font: Més de 3.500 estudiants fan ús de l’Aula d’Estudi en aquesta darrera edició