Més de cent mil persones van visitar la Biblioteca Martorell durant el 2019

Categories General

La Biblioteca Martorell va rebre 101.135 visitants al llarg de l’any 2019, segons dades facilitades per l’equipament. L’ús del Wifi o dels ordinadors propis per connectar-se a Internet va ser un dels serveis que més va créixer l’any passat, i va assolir el 24.000 usuaris. L’informe també apunta que es van sol·licitar uns 50.000 materials en préstec i que més de 6.500 persones van assistir a les activitats organitzades.

L’equipament ha difós uns indicadors bàsics de l’any passat que reflecteixen que l’afluència de gent es consolida, com en els darrers 4 anys, per sobre de les 100.000 persones. “És una mitjana de 375 usuaris diaris que hi van passar per fer ús d’algun dels nostres serveis, i n’estem molt satisfets”, avança la directora Mercè Parera.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Parera destaca que “prop de 24.000 persones van entrar per fer ús d’Internet, una mitjana diària de 90 connectats a la Biblioteca, tant els 9.403 que van fer ús dels nostres ordinadors com els 14.635 que es van connectar al Wifi”, mitjana diària de 90 persones.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Un servei bàsic de la Biblioteca és el de préstec de llibres, cd’s, dvd’s i altres materials. En aquesta línia, durant el 2019 “els nostres usuaris es van endur a casa prop de 50.000 materials, uns 185 cada dia, i van utilitzar el nostre servei de préstec 14.463 persones, unes 53 diàries”.

Parera posa en valor que la Biblioteca va “més enllà d’un espai de préstec de continguts. És un lloc on s’hi fan moltes activitats”. Les presentacions de llibres, tallers, xerrades, hores del conte, clubs de lectura, concursos i les sortides literàries i al teatre, entre d’altres, van aplegar 6.500 assistents.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Per tot plegat, la directora de la Biblioteca Martorell valora de manera satisfactòria les xifres: “Demostren que és un lloc de coneixement, d’autoaprenentatge i de formació continuada, on s’ajuda les persones a formar-se i a entretenir-se” i afegeix que “estem complint una funció molt més social. Moltes persones busquen entreteniment i distraccions perquè se senten soles, i el gran número d’activitats els serveix d’evasió i de punt de trobada”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Parera afegeix que “servim a tots els públics i de totes les edats sense distinció, i per això som un lloc públic molt inclusiu, on tothom hi té la porta oberta i on els oferim activitats molt variades”, i anima a la ciutadania “a continuar utilitzant tots els serveis aquest 2020”.

Font: Més de cent mil persones van visitar la Biblioteca Martorell durant el 2019