Més d’un centenar de veïns i veïnes de Martorell ha mort des de l’inici de l’epidèmia

Categories General

Des de l’inici de l’epidèmia de coronavirus el passat 14 de març fins avui, han mort 119 veïns i veïnes de Martorell, per diferents causes. En un any normal les defuncions són aproximadament d’un terç en el mateix període. No totes les defuncions han estat per COVID-19, però aquest virus ha estat letal per moltes persones.

La segona, tercera i quarta setmana d’epidèmia, entre el 23 de març i el 12 d’abril, Martorell va viure els pitjors registres de defuncions, amb 29, 30 i 25 morts, respectivament, per setmana. “Perquè ens fem a la idea, aquesta última setmana, de l’11 al 17 de maig, només hi ha hagut dos morts al nostre poble front els 30 de fa un mes i mig”, ha subratllat l’alcalde Xavier Fonollosa. De fet, en les últimes setmanes hem vist com l’índex de mortalitat al nostre poble se situa en la mitjana d’un any qualsevol.

Per trams d’edat, de les 119 morts registrades, n’hi ha hagut tres de persones fins a 60 anys, cinc defuncions de 60 a 70 anys, 23 difunts de 70 a 80 anys i 88 decessos de veïns majors de 80 anys. Si atenem al lloc de residència de les persones difuntes 56 han mort a domicilis particulars i 63 a les residències de gent gran. A Martorell, hi ha quatre residències de gent gran amb 220 residents, dels quals han mort un 28’5 %.

“Aquestes dades ens demostren la letalitat del virus entre la gent gran. Són les persones més vulnerables i per això necessiten ara més que mai de tot el nostre suport i protecció per afrontar un desconfinament segur. Encara no podem donar per vençut el virus, però sí que hem d’anar acostumant-nos a anar recuperant, amb prudència i gradualment, una certa normalitat. Ho farem mentre convivim amb mesures de prevenció com la mascareta i amb limitacions d’activitats i d’aforament fins que les autoritats sanitàries tinguin la situació sota control”, ha expressat.

253 persones afectades per coronavirus

Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 15 infectats per coronavirus, dels quals 11 són personal sanitari i quatre són pacients ingressats amb positiu (2 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 14 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 27 positius i 211 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 253 persones infectades de coronavirus de les quals 217 són de Martorell.

Avui, per tercer dia consecutiu, no hem de lamentar cap defunció al municipi. “Una bona notícia que es va repetint i que ens permet mirar el que ens queda per davant amb un cert optimisme. Des del primer dia d’epidèmia que estic convençut que acabarem amb aquest maleït virus. És el mateix convenciment que tinc avui després de 66 dies que no han estat fàcils però que ens han servit per demostrar que som un gran poble i que si fem les coses bé i remem tots en la mateixa direcció, junts, ens en sortirem”, ha reblat Fonollosa.

Font: Més d’un centenar de veïns i veïnes de Martorell ha mort des de l’inici de l’epidèmia