Museus de Martorell inclou activitats relacionades amb el 8M a l’agenda de març

Categories General

Coincidint amb la celebració de Dia Internacional de la Dona , Museus de Martorell ha previst un març amb activitats relacionades amb l’efemèride, com ara una conferència de Glòria Cruz sobre la dona i la fotografia, i un itinerari per La Vila amb nom de dona, a càrrec de Gemma Jiménez. Aquest mes també oferiran activitats relacionades amb el festival de poesia DiVers , i s’inaugurarà l’exposició Caput aut navis a La Caserna sobre el joc en temps antics.

Per tal de commemorar el 8 de març, la fotògrafa Glòria Cruz -qui exposa des del mes passat Frame – farà una conferència el dijous 9 de març (18.30h) al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna sobre L’univers de la Dona: de la fotografia a la postfotografia . La martorellenca parlarà del pas d’aquelles dones que han explicat com és el món mitjançant la fotografia, des dels inicis -quan la fotografia es reduïa només a les classes benestants- i fins l’arribada de les càmeres per a totes les butxaques, detalla la tècnica de Museus de Martorell, Yolanda Insa.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

D’altra banda, la historiadora Gemma Jiménez -especialista en moviments feministes- recupera l’activitat ‘Martorell, femení plural’, un itinerari per La Vila que tracta de les experiències i actuacions de dones martorellenques del passat que van contribuir a la transformació social, política, econòmica i cultural del municipi. Es farà tant el dissabte 11 com el diumenge 12 de març, a les 11.00h.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

Març és també a Martorell el mes del DiVers, el festival de poesia. El cicle mensual d’activitats artístiques per a adults CreArt s’hi ha volgut sumar. Per això, la professora Carme Bueno proposarà als alumnes dibuixar poesia, tot creant cal·ligrames artístics a partir de les temàtiques i versos de diferents poemes, comenta Insa.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

L’exposició Caput aut navis. A cara o creu s’inaugurarà el 15 de març (19.00h) a La Caserna procedent de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Rep el nom d’un dels jocs més populars de l’antiguitat, i es composa de 72 peces del fons del Museu de Granollers, que conviden a fer un passeig pel món del joc en temps antics.

Així, petites peces que normalment reposen emmagatzemades en caixes prenen un nou protagonisme i expliquen com es jugava des dels temps dels ibers i els romans i fins a l’època medieval.

I finalment, el Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis també tindrà activitat aquest mes. Aquest diumenge 5 de març (12.00h) s’organitza una nova visita comentada a l’exposició Espècies Minerals. L’univers a les pedres; una recerca infinita de David Rosell.

L’artista mostrarà els límits entre l’artifici i el natural a través de minerals extrets de la natura, intervinguts o recreats, presentats de forma sistemàtica i científica, a la manera de les col·leccions mineralògiques.

Totes les activitats són gratuïtes, però com que tenen un aforament limitat, requereixen de reserva prèvia a través del portal entrades.martorell.cat .

Font: Museus de Martorell inclou activitats relacionades amb el 8M a l’agenda de març