Nil Aymat, alumne de l’Institut Joan Oró, seleccionat al programa ‘Bojos per la ciència’

Categories General

Nil Aymat, alumne de 1r de Batxillerat Científic de l’Institut Joan Oró de Martorell, ha estat seleccionat per participar al programa ‘Bojos per la ciència ’. Organitzat per la Fundació Catalunya La Pedrera, s’adreça a estudiants de Batxillerat amb l’objectiu de fomentar les vocacions científiques entre els joves i potenciar l’excel·lència educativa.

‘Bojos per la ciència’ va néixer l’any 2013 i, enguany, ofereix als estudiants 12 cursos per demostrar les seves aptituds en el camp de les ciències, aprofundir en la teoria i les tècniques científiques dins dels diferents camps de recerca proposats: Ciències de la Terra, Supercomputació, Bioquímica, Bioenginyeria, Biomedicina, Química, Medicina, Economia, Física, Matemàtiques, Nutrició, i Noves tecnologies.

Els alumnes treballen als propis centres de recerca juntament amb investigadors pioners en el seu camp. D’aquesta manera poden experimentar com es fa ciència en un centre de recerca internacional, fet que els permet guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d’avantguarda, així com aproximar-se al camp professional cientìfic al qual es volen dedicar en un futur,  explica Aymat.

Nil Aymat, alumne Institut Joan Oró

El martorellenc està participant al curs de Biomedicina amb 23 alumnes més de 1r de Batxillerat diferents instituts catalans. Les sessions s’imparteix a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) durant diferents dissabtes entre gener i novembre. El curs tracta 12 temes científics actuals, que van des de la biologia cel·lular i molecular fins a la biologia estructural i computacional i la química, presentats per investigadors joves de l’IRB Barcelona.

En els tres primers dissabtes del curs, Aymat ha participat en sessions teòriques per tal d’aprofundir en cada un dels sis projectes de recerca i, durant els sis dissabtes següents, els participants es dividiran en grups de quatre persones que entraran als laboratoris per a les sessions pràctiques.

Nil Aymat, alumne Institut Joan Oró

Els grups aniran rotant i cada dissabte es farà una pràctica diferent, basada en un projecte de recerca real de l’IRB Barcelona i de la mà d’un investigador jove que els farà de tutor per aquell experiment concret.

Font: Nil Aymat, alumne de l’Institut Joan Oró, seleccionat al programa ‘Bojos per la ciència’