No es faran tests d’antígens als contactes estrets en escoles i instituts

Categories General

Davant la millora de la situació epidemiològica de la pandèmia de la COVID-19 a Catalunya, a partir del proper dilluns, 7 de febrer, la Generalitat deixarà d’oferir la realització d’un test d’antígens ràpid (TAR) a l’alumnat d’Educació Infantil, Primària, Secundària i ensenyaments postobligatoris, quan es produeixi un o diversos casos positius al grup de convivència estable (GCE).

Es mantindrà la recomanació de TAR per a l’alumnat de centres d’Educació especial i pel professorat d’Educació Infantil, Educació Primària i centres d’Educació especial. En el cas de l’alumnat de centres d’Educació Especial, en els menors de 6 anys el TAR es farà a l’Atenció Primària i a partir de 6 anys, que siguin asimptomàtics, a les farmàcies. En els professors amb pauta de vacunació completa, i que siguin asimptomàtics, el TAR es farà a la farmàcia.

Al marge dels col·lectius esmentats, i de manera puntual, es podrà activar manualment l’autorització de TAR en qualsevol alumne o professional dels centres educatius si els Serveis de Vigilància Epidemiològica, així ho indiquen.

Cal recordar que les persones que hagin estat positives per COVID en els darrers tres mesos no tenen indicació de TAR. Tampoc no es farà prova diagnòstica a les persones que tinguin indicació de quarantena.

I d’altra banda, les persones que tinguin autoritzacions de TAR vigents durant la setmana del 7 de febrer podran anar a la farmàcia per realitzar-se la prova.

Fins ara, Catalunya ja ha administrat més de 15 milions de vacunes, de les quals més de 3 milions corresponen a terceres dosis. Aquestes ja són, de fet, una cinquena part de totes les posades fins ara a Catalunya.

Font: No es faran tests d’antígens als contactes estrets en escoles i instituts