Detinguda una dona de Martorell per ciberassetjar l’actriu Candela Peña

Categories General

Agents de la Policia Nacional han detingut a Martorell una dona de 22 anys com a presumpta autora de delictes d’amenaces de mort i assetjament a través d’Internet. Durant uns vuit mesos, l’arrestada va publicar milers de missatges on expressava la seva “admiració/decepció” i “amor/odi” per l’actriu Candela Peña, arribant fins i tot a amenaçar-la de mort. La situació es va tornar encara més angoixant quan els missatges amenaçadors es van ampliar al seu fill de 10 anys, arribant a publicar una foto del menor amb el missatge “Et juro que el mato”.

La investigació va començar després de la denúncia interposada per la coneguda actriu on manifestava ser víctima d’un assetjament incessant i amenaces greus de mort, tant contra ella com contra el seu fill de 10 anys, a través de les xarxes socials. La denunciant va aportar més de 40 pàgines amb captures de pantalla de centenars de publicacions dirigides i missatges rebuts al compte d’una xarxa social on és usuària. La presumpta autora assetjava la víctima amb missatges que li generaven angoixa i preocupació, no només pel seu contingut sinó per la por de patir algun tipus de dany personal.

La incessant escalada de fustigació va arribar a l’extrem de rebre una foto del seu fill de 10 anys amb el missatge “Et juro que el mato”. Tots els missatges provenien de perfils falsos creats amb l’única intenció d’assetjar i amenaçar la víctima, arribant els agents a comptabilitzar més d’una vintena de comptes creats a la xarxa social.

Després d’una exhaustiva investigació, i amb els preceptius manaments de l’Autoritat Judicial, els agents van obtenir dades dels perfils com el contingut i les dades tècniques associades. Després de la seva anàlisi es va aconseguir identificar la usuària i presumpta autora dels fets investigats, sent una jove de 22 anys resident a Martorell.

Després del seu arrest al seu domicili, els agents han constatat que la detinguda vigilava i controlava els moviments de la víctima i sabia on era i què feia a cada moment.

 

Font: Detinguda una dona de Martorell per ciberassetjar l’actriu Candela Peña