Participants del programa ‘Treball i Formació’ finalitzen les sessions lectives

Categories General

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica, va contractar cinc persones en el marc del programa ‘Treball i Formació 2021’, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Els participants del pla d’ocupació han finalitzat la formació específica obligatòria que van iniciar el passat mes de gener a les instal·lacions del Molí Empresa.

El programa ‘Treball i Formació 2021’ va començar el mes de desembre amb la contractació de cinc persones que treballen com a agents cívics i ajudants de brigada. Un dels objectius del pla d’ocupació, a banda de la realització d’accions d’experiència laboral, és fer una activitat formativa professional transversal, d’assistència obligatòria durant la jornada laboral.

La formació consta de 60 hores on els participants realitzen dos mòduls professional per a l’ocupació transversal. El mòdul 1 conté l’IFC Navegació i Comunicació en el món digital (ACTIC/C3) nivell bàsic (30 hores) i el mòdul 2 consisteix en l’IFC Navegació i Comunicació en el món digital (ACTIC/C3) nivell mitjà (30 hores).

L’objectiu és que els usuaris aprenguin a fer servir els serveis disponibles a la xarxa per a la cerca d’informació, aplicant criteris de restricció adequats i registrant i emmagatzemant la informació si s’escau. També serveix per aplicar les prestacions que ofereix Internet per a la comunicació interpersonal i l’intercanvi d’informació i serveis, la compartició del coneixement i la creació de xarxes.

Els usuaris d’aquest pla d’ocupació i participants en aquesta formació, tres ajudants de brigada i dues agents cíviques, van començar a treballar el passat mes de desembre i durant 12 mesos realitzen actuacions de millora de la via pública i intervencions de neteja en el municipi.

Programa Treball i Formació

El pla d’ocupació del programa ‘Treball i Formació’ està impulsat i finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, i gestionat per l’Ajuntament de Martorell. El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) pretén amb aquest programa afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones aturades, en aquesta ocasió,  beneficiàries de la renda mínima d’inserció  i amb experiència laboral anterior.

L’objectiu d’aquest pla d’ocupació és desenvolupar accions d’experiència laboral que consisteixen en la contractació laboral de les persones participants per part de l’ajuntament per a la realització de treballs de caràcter públic i interès social a jornada completa i realitzar també accions formatives d’assistència obligatòria per part de les persones participants durant la jornada laboral.

Font: Participants del programa ‘Treball i Formació’ finalitzen les sessions lectives