‘Noche de vino tinto’ al CineClub del Diable, edició especial Roser

Categories General

Noche de vino tinto (1966) és la pel·lícula del CineClub d’aquest divendres. L’associació Cinema del Diable, amb el suport de la Regidoria de Cultura, projectarà aquest clàssic, del director hispano-portuguès José Maria Nunes, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols. Les localitats es poden comprar a través del portal entrades.martorell.cat .

La trama gira al voltant d’un noi i una noia que es troben en un bar de Barcelona, interpretats per Serena Vergano i Enrique Irazoqui. Ambdós marcats per diferents desenganys amorosos, decideixen recórrer els carrers de la ciutat a la recerca de tasques i bars per tastar els seus vins negres. Mentre deambulen pels carrers pels quals el noi va passar tantes hores en companyia de la seva exparella, els protagonistes intercanvien tot de diàlegs inconnexos. Aniran coneixent-se millor l’un a l’altre i a si mateixos.

L’estil rupturista de la cinta és coherent amb la forma de treballar de Nunes, que va formar part del moviment conegut com l’Escola de Barcelona. Noche de vino tinto forma part de la llista dels bàsics de cinema català.

Nunes va escriure el guió en sis dies després que la censura del règim franquista no aprovés un guió previ que portava per títol Nochera . Noche de vino tinto sí que va passar els tràmits pertinents i, a més, va ser qualificat amb la titulació d’interès especial cinematogràfic. Aquest caràcter dotava al projecte de facilitats econòmiques i li obria les portes per a un millor finançament, que va obtenir gràcies a la productora Filmscontacto de Jacinto Esteva.

Font: ‘Noche de vino tinto’ al CineClub del Diable, edició especial Roser