‘Només el cel ho sap’, obre el cicle de melodrames de Cinema del Diable

Categories General

L’associació Cinema del Diable, amb el suport de la Regidoria de Cultura, inicien divendres el cicle destinat als melodrames amb Només el cel ho sap , dirigida per Douglas Sirk l’any 1955 i protagonitza per Jane Wyman i Rock Hudson. Es projectarà, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Les localitats es poden reservar a entrades.martorell.cat.

Cary Scott (interpretada per Jane Wyman) és una vídua de classe alta amb dos fills, que ha estat vivint una vida tranquil·la des que el seu marit va morir. Els seus fills han crescut i Cary s’avorreix a casa. Comença a fer amistat amb Ron Kirby, el seu jardiner, un home d’esperit lliure i romàntic, de classe baixa, fins que acaben enamorant-se i decideixen casar-se. Els seus amics i, més tard, els seus fills, s’oposaran a la relació, fet que la portarà a prendre una decisió important al respecte, ens avança Anna Lati, membre de Cinema del Diable.

Anna Lati, membre Cinema del Diable

Després del cicle dedicat als musicals, amb Un americà a París , Els paraigües de Cherburg i West Side Story , l’associació Cinema del Diable n’enceta un altre dedicat, en aquesta ocasió, al melodrama, “un gènere que s’afronta amb prejudicis, ja que molta gent el considera un gènere menor, associat al públic femení i amb una visió conservadora de les relacions amoroses”.

“Els films que hem escollit són obres magnífiques de grans cineastes que problematitzen les estructures socials i els prejudicis de la societat dels anys 50 als EUA. Pensem que són interessants per redescobrir aquest gènere sense renunciar a una lectura més feminista o contemporània de l’amor romàntic”, apunta.

Anna Lati, membre Cinema del Diable

La primera de les pel·lícules del cicle dedicat al melodrama serà Només el cel ho sap , però també es podran veure Love is many esplendour thing de Henry King i Ruby Gentry de King Vidor, pendents de data de projecció.

Font: ‘Només el cel ho sap’, obre el cicle de melodrames de Cinema del Diable