Nou curs per a la gent gran dedicat a videoconferències, WhatsApp i Facebook

Categories General

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Gent Gran organitza aquest segon semestre d’any un programa de formació en informàtica i comunicació per a persones grans. L’itinerari formatiu els familiaritzarà amb el món de les videoconferències, WhatsApp i Facebook. Es podrà fer de forma presencial, semipresencial o en línia.

El programa és fruit del conveni de l’Ajuntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Obra Social La Caixa. Es durà a terme d’octubre a desembre en 14 sessions i 28 hores lectives. Els destinataris seran les persones que disposin d’uns coneixements bàsics d’informàtica i que tinguin ganes d’avançar en aquestes matèries.

El seguiment es podrà fer presencial (als esplais de la Gent Gran de La Vila i Buenos Aires, tan sols amb la meitat de l’aforament habitual), o bé en línia per vídeo-conferència des de casa, sigui de manera parcial o total segons les circumstàncies sanitàries del moment, explica la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell

Referent a la part de videoconferències, es pretén facilitar les reunions en línia, i s’introduirà els assistents a aprendre què són, quines són les principals -Google Meet, Zoom o Jitsi-, com descarregar i instal·lar els seus programes, com iniciar una reunió i com controlar els complements. Consta de sis sessions i es pot fer en horari de matins de 10.30 a 12.30h -tots els dimecres i dijous des del 14 i fins el 29 d’octubre- o bé al torn de tardes -de 17.00 a 19.00h, els dilluns i dimarts del 14 d’octubre al 2 de novembre-.

Una segona part del programa aprofundeix en el WhatsApp. Es desplegarà en 4 sessions de 2 hores, amb un grup de matins -de 10.30 a 12.30h els dies 18, 19, 25 i 26 de novembre- i un de tardes -de 17.00 a 19.00h el 16, 17, 23 i 24 de novembre-. S’explicarà què és el WhatsApp, com es descarrega i s’instal·la al mòbil, com s’afegeixen els contactes i com s’envien missatges de text, de veu, imatges, vídeos, com es creen grups i com es fan les trucades i videotrucades, entre d’altres.

Finalment, al desembre es faran les sessions destinades a conèixer millor Facebook. S’introduirà els participants en el món de les xarxes socials i del programa, per saber cercar amistats, editar o eliminar publicacions, etiquetar amics i gestionar el mur, el xat, esdeveniments i notificacions, entre d’altres. Aquest curs se celebrarà en quatre sessions consecutives -el 14, 15, 16 i 17 de desembre- els matins de 10.30 a 12.30h o bé les tardes de 17.00 a 19.00h. El seguiment del programa inclou l’accés a material pedagògic. Dalmau confia que “hi hagi moltes persones que s’hi apuntin, ja que a Martorell tenim un col·lectiu de gent gran molt actiu”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell

Es recomana fer les inscripcions de manera no presencial, trucant a l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires -93 775 32 56- o bé a l’Esplai de la Gent Gran de La Vila -93 775 56 04-.

Font: Nou curs per a la gent gran dedicat a videoconferències, WhatsApp i Facebook