Nova edició del projecte Singulars 2021 per a la inserció laboral de joves

Categories General

L’Ajuntament de Martorell, a través de la regidoria de Promoció Econòmica i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, posa en marxa una nova edició del projecte Singulars 2021. Un programa d’ocupació dirigit a joves, d’entre 16 i 29 anys, de tots els nivells formatius, no ocupats i no integrats en els sistemes d’educació o formació.

El projecte Singulars ‘Joves en acció’, s’emmarca dins la convocatòria de projectes Singulars del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i el seu objectiu és oferir formació professional i orientació per aconseguir incrementar les possibilitats d’accés al món laboral.

Singulars 2021 vol aconseguir la inserció laboral i la reinserció acadèmica dels seus participants. Per aconseguir-ho, es reforça la millora de la qualificació a través de les competències professionals dels joves i el nivell d’ocupabilitat amb diverses accions d’orientació i inserció laboral, formació i un acompanyament i tutorització individuals.

El programa, amb una durada de 12 mesos, també ofereix una formació professionalitzadora a escollir entre diferents sectors i especialitats, 200 hores teòriques de formació, 80 hores de pràctiques i ofertes de treball, en funció dels interessos.

Enguany el projecte s’adreça a 280 joves, preferentment entre 16 i 29 anys, que estiguin empadronats en algun municipi de la comarca del Baix Llobregat. Per participar-hi, les persones també han d’estar inscrites al SOC en situació de desocupació i ser beneficiàries de la Garantia Juvenil.

Singulars 2021 manté com abast territorial el conjunt dels 30 municipis del Baix Llobregat, la xarxa dels 14 grups d’orientació que se situen en 12 municipis diferents de la comarca (Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, Martorell, Molins de Rei, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans). Gràcies a la seva ubicació permetrà donar cobertura a tota la comarca i atendre els 280 joves màxims que es sol·liciten derivats des de qualsevol dels 30 municipis que la integren. Les persones participantsrealitzaran les accions d’orientació laboral i tindran una persona com a tutora de referència, que els acompanyarà i farà un seguiment durant tot el projecte.

Martorell forma part d’un d’aquests 12 punts d’orientació laboral junt amb els punts ubicats als municipis de Castelldefels, Cornellà del Llobregat (amb dos grups d’orientació), Esparreguera, Gavà, Molins de Rei, El Prat de Llobregat, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat (amb dos grups d’orientació), Sant Feliu del Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans, els quals treballaran amb una metodologia conjunta i mancomunada per donar acompliment als objectius mencionats.

Formació professionalitzadora a Martorell Activitats auxiliars de Magatzem (CP nivell 1)

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell oferirà, a més de l’orientació laboral als joves, el curs de formació professionalitzadora a mida ‘Activitats auxiliars de Magatzem’, amb una durada total, a través de la Fundació laboral de la construcció. 250 h. (170 h .teòriques + 40 h pràctiques + 40. Form. Compl.) i acompanyament en la posterior inserció laboral dels alumnes durant tot un any. Hi podran participar 15 joves.

Especialitats formatives

Els participants es podran formar també en diferents especialitats impartides a la resta de municipis participants del projecte:

-Activitats auxiliars de Magatzem (CP nivell 1). Cornellà, Martorell, Molins de Rei i Viladecans.

-Operacions auxiliars de serveis administratius i generals (CP nivell1). Castelldefels.

-Màrqueting i comunicació Digital (Itinerari formatiu). Castelldefels.

-Servei de control de plagues (CP nivell 2). Viladecans.

-Auxiliar de Comerç (CP nivell 1). El Prat de Llobregat.

-Operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d’instal·lacions d’energies renovables (CP nivell 1). Cornellà de Llobregat.

-Vigilància, seguretat privada i protecció de persones (CP nivell 2). Gavà.

-Integració funcional del zelador en institucions sanitàries (Itinerari formatiu). Sant Boi de Llobregat.

-Operacions bàsiques de restaurant i bar (CP nivell 1). Sant Boi de Llobregat.

-Tècniques administratives bàsiques (CP parcial nivell 1). Esparraguera.

-Gestor/a de magatzem (Itinerari formatiu). Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí.

-Gestor/a de residus industrials i municipals (Itinerari formatiu). Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí.

-Operacions Auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles (CP nivell 1). Sant Andreu de la Barca.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Inscripcions

Els joves interessats a participar-hi han d’omplir la fitxa d’inscripció al projecte i fer-la arribar al mail dfernandez@martorell.cat (Tècnica de referència provisionalment de projectes Singulars) adjuntant també un CV si el tenen. També es poden adreçar, de dilluns a divendres, entre les 10.00 i les 13.30 h, al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell (Camí del Riu, s/n 08760 Martorell Tel. 93 775 31 01 moliempresa@martorell.cat o 630 88 45 28).

 

Font: Nova edició del projecte Singulars 2021 per a la inserció laboral de joves