Nova fase d’afectacions a les línies R4 i R8 de Renfe Rodalies des d’aquest dilluns

Categories General

Renfe comunica que, a partir del dilluns 14 i fins el dijous 17 d’agost es produiran afectacions a la circulació de trens de les línies R4 i R8, que passen per Martorell, a causa de les obres d’Adif al Corredor Mediterrani. Aquestes afectacions es concretaran en el servei ferroviari entre Sant Sadurní d’Anoia i Castellbisbal / Molins de Rei. Adif i Renfe han dissenyat una reprogramació de l’oferta per a garantir la mobilitat dels clients.

Per garantir la mobilitat dels viatgers d’aquests dues línies, s’ha establert un pla alternatiu de transport i una reprogramació dels serveis durant el període d’execució dels treballs en aquesta segona fase. Així, en el cas de la R4 (línia de Sant Vicenç de Calders a Manresa) i davant la circulació interrompuda entre Sant Sadurní d’Anoia i Molins de Rei, s’ha produït una reprogramació.

Així, el trajecte entre Manresa o Terrassa i Molins de Rei es podrà fer en tren -durant tot el dia es mantindrà una oferta de 4 trens per hora i sentit entre Terrassa i Molins de Rei-. El tram entre Molins de Rei i Sant Sadurní implicarà un servei alternatiu per carretera d’autobusos, que seran tan directes -entre aquestes dues localitats- com amb parades -Gelida, Martorell Central, Castellbisbal i El Papiol-. En tots els casos, els horaris estaran coordinats amb l’arribada i sortida dels trens. Finalment, el trajecte entre Sant Sadurní d’Anoia i Sant Vicenç de Calders es podrà fer en tren -dos trens per hora i sentit-.

Pel que fa a la R8 (línia Martorell Central-Granollers Centre), també patirà una reprogramació. Així, entre les parades de Granollers Centre i Rubí Can Vallhonrat hi haurà servei habitual de tren. Des de l’estació rubinenca i fins Martorell Central, però, també s’establirà un servei alternatiu d’autobusos per carretera amb horaris coordinats a la sortida i arribada dels trens.

Els serveis de transports alternatius seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Bicicletes i mascotes subjectes a la normativa de transport per carretera.

Tota la informació sobre aquestes modificacions del servei es comunicarà a través de megafonia en estacions, pantalles, màquines autovenda, a l’interior dels trens, així com en pantalles, teleindicadors i senyalització específica en les estacions de transbord.

Tanmateix, la informació i els horaris es poden consultar en les pàgines web www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), en el telèfon d’informació 900 41 00 41, en les apps Rodalies de Catalunya i Adif en el teu mòbil, així com en xarxes socials (@rodalies, @infoadif i @renfe).

Aquestes afectacions es deuen a l’execució de les obres en el tram Martorell-Castellbisbal, on Adif està realitzant actuacions relacionades amb el desenvolupament del Corredor Mediterrani i la implantació de l’ample estàndard. Són actuacions en infraestructura, energia i renovació de les capçaleres nord de Martorell i sud de Castellbisbal, proves i canvi de software en les estacions de Martorell i Castellbisbal.

Font: Nova fase d’afectacions a les línies R4 i R8 de Renfe Rodalies des d’aquest dilluns