Simone Lambregts (Les Violines): “El que volem és que la gent estigui a gust”

Categories General

Les Violines és una formació que va ser creada l’any 1996 amb la idea d’oferir una nova sonoritat en l’àmbit de la música tradicional. El pròxim dimarts -a les 13.30h- faran un concert a la Plaça de l’Esglèsia després de la Missa Solemne.

Tractaran de fer un concert enèrgic i bonic d’arrel tradicional que barreja composicions pròpies i tonades recuperades, amb l’esperit dels vells violinistes del Pirineu, que feien els balls de festa major al so d’un violí.

Porteu més de 25 anys tocant. En quin punt us trobeu com a grup?

Estem en un punt de tornada al ball, després del concert que vam fer celebrant els 25 anys, fent temes de composicions pròpies. Ara tornem una mica cap al repertori dels balls i dels inicis de Les Violines quan el nostre repertori era fer el que feien els violinistes als Pirineus picant amb el peu.

És la primera vegada a Martorell?

Sí, la veritat és que sí. Em sona haver-hi anat a un teatre d’allà.

Aquest dimarts fareu una barreja de composicions pròpies i tonades recuperades?

Exacte. També hi ha algun tema de composició de coses que ens han arribat a través de tallers, on venen violinistes de fora. Per exemple, ha vingut algun italià. Un altre de música anglesa… Hi ha algun tema d’altres grups, temes amb instruments de vent i coses agafades de tot arreu.

Com van aquestes preparacions pel concert?

Durant el matí anem recuperant els temes i portar-ho tot mínimament assajat. Ens reunim per veure quin paper farà cadascú, què fem si algú balla o no balla. Mai saps que pot passar i has de tenir comodins.

Esteu de gira?

És una manera de parlar. Jo parlo de la meva gira perquè a més de fer evolució individualment estic amb un altre conjunt, tocarem a la festa major de Gràcia. També estic preparant més temes amb un altre grup. Són uns 10 bolos a l’agost, això porta feina.

De totes maneres ja ho teniu tot preparat pel dimarts, no?

Clar, tot està muntat. Ens queda perfeccionar-ho tot. Per cert, hi ha un altre punt que és diferent: del concert dels 25 anys hem parlat amb la percussionista i per ella serà l’estrena. Llavors aquests dies farem gravacions i que hi hagi constància de com van els temes i que ella s’ho miri. Ella és de Madrid i està fent dos musicals actualment i ,per tant, assaja a distància.

Teniu alguna sorpresa per la gent de Martorell?

La sorpresa és el conjunt. És una sorpresa preparada, depenent del grau de sorpresa de cadascú. El que volem és que la gent estigui a gust i, si algú s’anima a ballar, el que podem fer -com a sorpresa- és explicar alguna de les danses que toquem. A la gent li agrada i els deixa un bon record.

Tens algun missatge per la gent de Martorell que anirà al vostre concert?

Aquest dimarts -a les 13.30h- farem un concert molt bonic, especialment preparat per l’ocasió i si balleu explicarem les danses. Espero que us animeu per escoltar un concert bonic.

Font: Simone Lambregts (Les Violines): “El que volem és que la gent estigui a gust”