Nova programació de cursos formatius gratuïts sobre les TIC al Punt Òmnia

Categories General

El Punt Òmnia inicia la programació d’hivern el proper dilluns amb 6 activitats gratuïtes per ajudar la població a conèixer i usar les noves tecnologies. Les propostes s’adapten a diferents nivells de coneixement i es fan al Complex Educatiu de Martorell. A més dels cursos i tallers, l’espai és punt d’informació i d’assessorament per a resoldre dubtes digitals.

Aquest trimestre el Punt Òmnia posa l’accent en la importància de capacitar i adquirir coneixements per a fer tràmits, gestions i compres per internet, ara que no podem sortir de Martorell i cal fer-ne molts en línia. “Volem ser un lloc de referència, on la gent pregunti, provi i aprengui a fer tràmits i compres amb seguretat usant l’identificador personal digital, que cada cop serà més important”, diu el seu responsable, Sergi Aragonès.

Els cursos s’han programat els matins de dilluns a dijous. Els dilluns de 09:30 a 13.00h és el moment dels ‘Tràmits on line’, amb cita prèvia. Amb suport professional, els interessats aprendran, per exemple, a demanar una cita per renovar el DNI, a tramitar l’ingrés mínim vital, a connectar-se al CatSalut o bé a obtenir el certificat digital, entre d’altres.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

El curs ‘Descobrir les TIC Nivell 0’ constarà de dos grups -un els dimarts i l’altre els dijous, de 10.30 a 12.00h- per a que persones amb molt poc coneixement i ús dels ordinadors, tablets i smartphones es capacitin per a dominar-los i sàpiguen crear-se un correu electrònic i gestionar-lo des del mòbil. Quelcom “molt important avui”, per Aragonès.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

Els dimecres al matí cada quinze dies, de 09.30 a 11.00h, es duran a terme les ‘Píndoles’: xerrades obertes al públic general que plantejaran temàtiques diverses: “Per exemple, referides al Dia de la Dona; a l’accés a La Meva Salut; a com fer-se identificadors digitals; a establir contacte amb els nostres metges o a seguir fent tràmits des de casa”.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

També s’inclou a la programació l’’Espai de Trobada’ els dimecres d’11.15 a 12.30h, on conflueixen persones que fan activitats al carrer que repercuteixin positivament a la comunitat.

Aragonès explica que és novetat “el ‘Grup de dones’, composat per persones que estudien a l’Escola d’Adults i que necessiten suport per fer servir algunes eines informàtiques i tecnològiques, i que es reuneix els dijous de 09.15 a 10.15h”.

D’altra banda, el ‘Dissenya i edita’ -dimarts i dijous de 12.00 a 13.15h- “ja ve del trimestre anterior, és de disseny i edició de fotografia, vídeo i so, i esdevé el de nivell més avançat, per a persones que tenen més per la mà les noves tecnologies i que volen conèixer nous programes i serveis web per a disseny i edició”.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

Tot i que els cursos comencen dilluns, Aragonès destaca que “encara hi ha algunes places lliures i les inscripcions estaran obertes uns dies més”. Per a informar-se i inscriure’s, cal assistir al Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradellas, 14) els dilluns de 09.00 a 13.00h o dimarts de 09.00 a 11.00h, trucar al 93 775 25 38 o escriure a martorell@xarxaomnia.gencat.cat.

Font: Nova programació de cursos formatius gratuïts sobre les TIC al Punt Òmnia