Nova proposta de cinema infantil en català amb ‘La revolta dels contes’

Categories General

Òmnium Cultural programa per aquest mes de març una nova sessió de CineXic amb l’adaptació cinematogràfica del bestseller La revolta dels contes de Roald Dahl, dirigida per Jakob Schuch i Jan Lachauer. A Martorell, es podrà veure aquest diumenge, a les 12.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, amb el suport de l’associació Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura. Les entrades es poden comprar al web entrades.martorell.cat al preu de 4,5 euros amb descomptes.

CineXic es desplega actualment en 43 espais de tot Catalunya – 18 a la demarcació de Barcelona; 9 a la de Tarragona i 8 a les de Lleida i Girona -, que formen una xarxa estable de programació regular de cinema familiar en català.

Aquest circuit, explica el membre d’Òmnium Cultural Pla de Montserrat, Jordi Gibert, vol ser viver de nous espais i arribar a tothom, especialment a aquells indrets del territori català on no hi ha una programació estable d’aquestes característiques, perquè tots aquells ciutadans i ciutadanes que volen cinema en català hi puguin accedir.

Jordi Gibert, membre Òmnium Cultural Pla de Montserrat

El film recupera els personatges i relats clàssics coneguts per tothom, per donar-los la volta i introduir girs enginyosos, sorprenents i rabiosament actuals. L’adaptació al cinema respecta l’esperit transgressor de Roald Dahl i encara va més enllà, tot barrejant les històries entre sí per fer-ne una de nova i trepidant.

La revolta dels contes és una revisió moderna i políticament incorrecte de clàssics de la literatura infantil, una pel·lícula irreverent per a nens i nenes desperts i intel·ligents. La cinta ha estatpremiada com a millor pel·lícula d’animació als Premis Bafta 2018 i als Premis Emmy 2018, en la categoria de Kids Animation . A més, també ha estat nominada als premis Òscar d’aquell mateix any.

Font: Nova proposta de cinema infantil en català amb ‘La revolta dels contes’