Noves ajudes de fins a 3.000 euros a comerços oberts a Martorell aquest 2020

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha aprovat una nova línia d’ajuts per a autònoms i empreses que hagin instal·lat o incrementat l’activitat comercial al nucli urbà durant el 2020. Aquest instrument s’integra dins del Pla de Reactivació Econòmica i de Protecció Social de Martorell , aprovat el passat mes de juliol.

Els ajuts, aprovats per unanimitat al Ple Municipal de dilluns, concediran 3.000 euros a autònoms i empreses -amb un màxim de 10 treballadors- que hagin instal·lat a Martorell un nou negoci des de l’1 de gener de 2020. L’ajuda serà de 2.000 per als que hagin ampliat presència amb un nou establiment.

L’alcalde Xavier Fonollosa afirma que “som conscients que aquests col·lectius han engegat en un any difícil. Són els més febles i necessiten que els donem suport per a que no tanquin”. Fonollosa, argumenta que la nova mesura es desplegarà en tres anys i que, per cada any complet de negoci obert, s’accedirà a una ajuda de 1.000 euros.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, corrobora que “és una eina molt necessària en aquest any ple d’incerteses i dificultats per a l’economia”. Recalca que “treballem per generar eines que facin créixer el teixit empresarial i el desenvolupament econòmic i que premiin els emprenedors que optin per la nostra població”.

Rosa Cadenas, regidora de Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell

S’activa la sol·licitud de 500 euros al petit comerç, autònoms i empreses

Per altra banda, l’Ajuntament ja ha activat la sol·licitud dels ajuts econòmics directes al petit comerç, autònoms i empreses. Els destinataris són negocis amb un màxim de 10 treballadors; seu social, delegació o centre de treball a Martorell; un volum de vendes no superior a 600.000 euros anuals i una facturació reduïda un 50% o més respecte el mateix període de l’any anterior.Els sol·licitants que compleixin els requisits rebran 500 euros en una aportació única, i un possible complement de 200 euros si no han aplicat cap ERO o ERTO.

L’import s’ha de destinar a pal·liar les despeses fixes pel manteniment o reactivació del negoci: lloguers i hipoteques dels locals; subministraments bàsics; costos laborals del personal contractat per compte aliè i altres obligacions tributàries. La subvenció és compatible i acumulable amb les d’altres administracions i ens, bonificacions i exempcions fiscals.

A Martorell hi opten 266 petites empreses i 298 autònoms, que han de tramitar la sol·licitud per via telemàtica a la seu electrònica del web municipal o de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) -amb cita prèvia al 93 775 60 76 o oac@martorell.cat-.

Ajut de 1.500 euros a bars, restaurants i centres d’estètica

A més, continua obert fins el 15 de desembre el termini per a que bars, restaurants i centres d’estètica demanin a l’administració local un ajut directe de 1.500 euros. Els propietaris hauran d’omplir una instància -via telemàtica o presencial- i rebran l’import en un termini màxim de cinc dies. Més del 75% dels prop de 200 establiments que poden beneficiar-se’n ja l’han sol·licitat.

Cadenas recorda que les tres mesures “tenen un caràcter transversal” i que “van adreçades a famílies, entitats i empreses, per donar suport a l’economia local, a l’ocupació, a l’àmbit social i a les persones”.

Rosa Cadenas, regidora de Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell

Nova línia de subvencions dirigida a tot el comerç local

De la seva banda, l’alcalde Fonollosa avança que “estem treballant per impulsar una nova línia de subvencions, directes i excepcionals, dirigides per a tots els comerços de Martorell”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde recalca que serà un ajut “en pro de l’interès general” i que vagi dirigit a tot el comerç de Martorell.

Font: Noves ajudes de fins a 3.000 euros a comerços oberts a Martorell aquest 2020