Esteve Mulero guanya el Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre amb l’obra ‘Annobón’

Categories General

L’obra de teatre Annobón , de l’associació Fora de Quadre, és la guanyadora de la vuitena edició del Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre. La convocatòria dona suport i impulsa la producció i exhibició d’un muntatge d’arts escèniques a partir de projectes d’escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat. Fora de Quadre la formen graduats i alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), entre els que hi trobem el martorellenc i dinamitzador de l’Espai Jove Punt Nord, Esteve Mulero.

El Premi Adrià Gual neix l’any 2012 amb l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d’un muntatge d’arts escèniques a partir de projectes d’escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat. El jurat “escull un projecte en què participin graduats de l’Institut del Teatre i atorga un pressupost de més de 30.000 euros per poder fer el muntatge i tenir opcions a estrenar-se al Festival Grec de l’any vinent”, que es dedicarà al continent africà, comenta Mulero.

Basada en Arde el monte de noche (2009), la novel·la més traduïda de l’escriptor equatoguineà Juan Tomás Ávila Laurel, l’obra guanyadora “explica amb ulls de criatura com és créixer a l’illa d’Annobón”, situada enmig de l’Oceà Atlàntic.

Esteve Mulero, actor

Juan Tomás Ávila Laurel viu refugiat a Sant Cugat del Vallès des del 2011, quan va protagonitzar una vaga de fam per denunciar les complicitats espanyoles amb la dictadura que viu Guinea Equatorial, una de les més longeves del món. La seva obra és una referència de la literatura postcolonial i és estudiada en universitats de diversos països, especialment als Estats Units. És l’escriptor més traduït de Guinea Equatorial, país que es va independitzar d’Espanya fa 52 anys, malgrat que la seva obra no ha estat mai publicada en català. Mulero, qui en el procés d’adaptació del muntatge ha pogut conèixer l’autor, espera que l’adaptació sigui un altaveu per Juan Tomás Ávila Laurel i pel poble de Guinea.

Esteve Mulero, actor

Formen part de l’obra de teatre Annobón els alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Ricard Boyle i Andrea Bel, que estan a punt de graduar-se, i els graduats de l’ESAD Sara Espinosa, Carla Vidal i el martorellenc Esteve Mulero.

Font: Esteve Mulero guanya el Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre amb l’obra ‘Annobón’