Obert l’accés a sales, col·leccions i ordinadors de la Biblioteca en el tram 1 de desescalada

Categories General

La Biblioteca Martorell admet des d’aquests dilluns el lliure accés interior dels usuaris per totes les sales i a les col·leccions i l’ús dels ordinadors, amb un aforament del 50%. És la principal novetat que comporta l’entrada al tram 1 del Procicat i les mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya d’obertura progressiva d’activitats i establiments.

Fins la setmana passada, tan sols es podia accedir a l’equipament per a sol·licitar préstecs o fer devolucions. Ara, tal i com destaca la seva directora, Mercè Parera, “obrirem més serveis. Els usuaris podran fer estada a les sales, però amb una capacitat màxima del 50% de l’aforament habitual, accedir a les col·leccions i utilitzar els ordinadors”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

L’excepció serà la sala infantil, que seguirà tancada. Parera ho justifica: “Hem de tenir en compte que qualsevol material que es toqui, sigui un document, un vídeo o uns llapis de colors, després es posa en quarentena. A la zona d’adults és més fàcil controlar-ho, però al dels infants és més difícil vigilar-ho”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

L’altra excepció del moment fa referència a les activitats: presentacions de llibres, clubs de lectura presencials o tallers. Les actuals mesures impedeixen encara aquest tipus de celebracions que, pel moment, seguiran fent-se en format virtual.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

L’horari de l’equipament continuarà sent reduït:“Seguim obrint les tardes de dilluns a dijous de 16.00 a 20.30h, i els matins de divendres i dissabte de 10.00 a 14.00h. Si tot evoluciona bé els propers dies, l’anirem ampliant”, avança la directora.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

El que no varia gens són les mesures higièniques i de seguretat per accedir a l’interior del recinte. Obligatòriament, caldrà posar-se gel hidroalcohòlic a l’entrada, portar mascareta posada correctament durant tot el temps d’estada a l’equipament i mantenir les distàncies mínimes de seguretat, d’un metre i mig.

Font: Obert l’accés a sales, col·leccions i ordinadors de la Biblioteca en el tram 1 de desescalada