Obertes les inscripcions a les activitats per a la gent gran del primer semestre

Categories General

Fins al 27 de gener, resten obertes les inscripcions a les activitats en línia per a la gent gran del primer semestre d’any. El programa neix del conveni entre el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) i les dues associacions de gent gran dels Esplais de La Vila i Buenos Aires, amb el suport de la Fundació “La Caixa”.

Totes les activitats continuaran sent telemàtiques atenent a la situació actual. La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament, Cristina Dalmau, destaca que “ja en l’anterior trimestre van tenir molt bona acollida. La gent gran de Martorell és activa i segueix volent ser-ho, encara que sigui en línia”. Dalmau espera que la nova programació “tingui com a mínim la mateixa acollida que en l’anterior semestre”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell

Les activitats s’engloben en tres grups segons temàtica: salut física, mental i exercici físic; culturals i noves tecnologies de la informació-comunicació, i es duran a terme en tots els casos mitjançant l’aplicatiu «Zoom», amb prèvia inscripció al telèfon gratuït 900 264 459″. Ho detalla la regidora:

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell

Del grup de salut i exercici físic, es preveuen 36 sessions d’una hora per a fer estiraments, força, equilibri, relaxació, potència muscular i gimnàstica hipopressiva, entre d’altres. També hi haurà 18 sessions -d’hora i mitja- sobre eines i recursos per al dia a dia: coneixements, estratègies, tècniques i habilitats per a construir una vida plena i acompanyar i apoderar els participants en la seva vida quotidiana actual.

Com a activitats culturals hi ha dues propostes de 18 sessions d’hora i mitja. Els ‘Amics lectors’ serà un espai de creació, debat i tertúlia entorn a un llibre o altres escrits, per treballar la memòria, l’atenció i la lluita contra l’aïllament i la solitud no volguda. ‘La música feta història’ fa un viatge al passat mitjançant la música per conèixer estils, compositors i instruments de cada època i relacionar-los amb altres arts.

Sobre noves tecnologies es faran quatre tallers. El de videoconferències serà de 6 sessions de 2 hores, mentre que els de WhatsApp; compra per internet i La Meva Salut seran de 4 sessions de 2 hores.

A vídeoconferències, s’ensenyarà a fer servir GoogleMeet, Zoom i Jitsi-meet; el de WhatsApp ajudarà a utilitzar aquesta potent eina de comunicació; el ‘Comprar per internet’ aportarà tots els recursos necessaris per a aquesta tasca i ‘La meva salut’ ensenyarà a usar tots els serveis a l’abast, per reduir desplaçaments innecessaris, accedir a informació personal (diagnòstics, proves, citacions, etc..), comunicar-se amb els professionals de referència i fer tràmits electrònics.

Activitats dels esplais

També comencen les activitats en línia que l’Àrea de Gent Gran ha posat en marxa als dos esplais. D’una banda, un canal telemàtic nou per a que els usuaris puguin connectar-se des de casa, mantenir contacte i compartir informació d’activitats -d’11.00 a 12.00h i de 16.30 a 17.30h- fent servir qualsevol navegador o l’aplicació jitsi per a smartphones i entrar a https://meet.jit.si/GentGranMartorell. Els telèfons 93 775 32 56, 93 774 20 77 i 93 775 56 04 ajudaran a resoldre problemes o dificultats de connexió i atendran qualsevol consulta sobre activitats i altres propostes.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell

També s’han obert canals d’activitats en línia, actius segons demanda. Són el Bingo en grup des de casa -dimarts a les 17.00h-; Mou la ment -dijous a les 17.00h-; Karaoke -dimarts a les 10.30h-; Txi-Kung -dimecres a les 16.30-; Tutorials de manualitats -dilluns a les 16.30h-; Grups de xerrada -segons demanda i temàtica demanada-; Assessorament per a les gestions amb les administracions (Seguretat Social, Salut, Mossos, Imserso, etc..) i Voluntariat amb la gent gran o de la gent gran.

 

Font: Obertes les inscripcions a les activitats per a la gent gran del primer semestre