‘Ocupa’t-8 Dones’ arriba a la recta final amb la inserció laboral del 75,5% de les participants

Categories General

La vuitena edició del programa ‘Ocupa’t Dones’, després de 12 mesos, arriba a la seva recta final amb un percentatge d’inserció laboral del 75,5% de les seves participants. Hi han participat 45 usuàries del Servei Local d’Ocupació de Martorell i 34 d’elles han aconseguit un contracte laboral. L’objectiu del programa és oferir eines i recursos a les dones participants per tal de reconduir la seva situació laboral.

El programa ‘Ocupa’t Dones’, considerat per la Diputació de Barcelona com a bona pràctica de treball transversal de gènere en l’àmbit de Treball i Promoció Econòmica, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte ‘Treball als Barris’, cofinançat pel Fons Social Europeu i impulsat per l’Ajuntament de Martorell a través de la Regidoria de Promoció Econòmica.

‘Ocupa’t-8 Dones’ vol millorar l’ocupabilitat a través de tècniques transversals i de base, que cada dona aconsegueixi dissenyar un nou recorregut i projecte personal que la condueixi a reincorporar-se al món laboral, després de recuperar la confiança i augmentar el nivell de formació, havent realitzat les accions formatives i tenint clar com conciliar la seva vida personal, laboral i familiar.

Accions realitzades

El programa ha combinat, durant aquests 12 mesos, accions d’orientació i formació amb pràctiques professionals no laborals en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoció de l’ús de les noves tecnologies. S’han dut a terme tutories individuals d’orientació i seguiments presencials i telefònics, així com diferents accions grupals d’orientació professional i tallers per millorar la motivació i la recerca de feina.

Com a formació professionalitzadora s’ha dut a terme el ‘Tastet de Neteja COVID 19: Neteja i desinfecció d’oficines, edificis, espais públics i centres sanitaris’ amb una durada total de 80 hores, de les quals 40 hores són teòriques i 40 hores són pràctiques professionals no laborals. Les participants han après tècniques de neteja i desinfecció en establiments i locals de concurrència humana, així com de centres sanitaris seguint els protocols establerts pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

A més, l’Ajuntament de Martorell ha signat un conveni de col·laboració amb l’empresa Clece S.A per  acollir les alumnes participants i oferir-les l’oportunitat de conèixer l’ocupació en primera persona, aplicar els coneixements adquirits al llarg de la formació en un context d’activitat empresarial real.

Propera edició ‘Ocupa’t-9 Dones’

La novena edició del programa ‘Ocupa’t Dones ‘ ja es troba en fase inicial d’inscripció. El projecte s’adreça a dones que es troben en situació de reincorporar-se al mercat de treball, inscrites com a demandants d’ocupació al Servei Local d’Ocupació i a les oficines de treball, i empadronades al barri de La Vila de Martorell.

La sessió informativa del nou programa es farà divendres, 18 de desembre, a les 10.00h, a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (camí del Riu, s/n 08760 Martorell). Les interessades poden fer la preinscripció, omplint el formulari online al web moliempresa.cat o de manera presencial al Molí Fariner (camí del Riu s/n).

Font: ‘Ocupa’t-8 Dones’ arriba a la recta final amb la inserció laboral del 75,5% de les participants