El martorellenc Oriol Malet il·lustra el nou conte infantil de Jordi Cuixart

Categories General

El martorellenc Oriol Malet ha il·lustrat les imatges d’El polsim màgic (Comanegra), el nou llibre del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat ara fa tres anys acusat de sedició. Escrit entre les presons de Soto del Real i Lledoners, la publicació encoratja els més petits a lluitar per un món millor i més just, i a perseguir els somnis.

La protagonista del llibre és la Iakun, una nena fascinada per l’espai que marxa a la gran ciutat per ser astronauta i, quan hi arriba, se n’adona que la gent no somriu, que miren constantment una pantalla i que la contaminació no deixa veure els estels. Quan aconsegueix ser astronauta, descobreix una societat que viu en pau i amb respecte al planeta Neoludes gràcies a un polsim màgic.

Malet ha estat l’encarregat de posar color a la història, sorgida durant les visites que els familiars de Cuixart li feien a la presó. “Se’ls va acudir la idea perquè en aquella sala no hi ha res i han de fer ús de la imaginació. Per això, comencen a inventar-se entre tots aquesta història. Cuixart pensa en mi per convertir-lo en un conte il·lustrat perquè coneix la meva obra i tenim gent estimada en comú”, explica Malet.

Oriol Malet, il·lustrador martorellenc

La rapidesa de Comanegra, l’editorial que ha editat el conte, ha permès que vegi la llum un mes abans de Nadal. “Vaig posar-ho en coneixement dels únics bojos que podien fer-ho possible, Comanegra, i va tirar endavant en només 10 dies”, diu el martorellenc.

Oriol Malet, il·lustrador martorellenc

El polsim màgic  surt a la venda després que Jordi Cuixart hagi publicat Ho tornarem a fer (Ara Llibres, 2019), Un bosc ple d’amor (Estrella Polar, 2019) i Tres dies a la presó: Un diàleg sense murs (Rosa dels Vents, 2019). Oriol Malet destaca la capacitat de Cuixart de “donar-se la llibertat, tot i estar tancat, de fer un conte infantil i amb missatges positius i sense odi”, un fet que per a ell s’ha convertit en una “arma contestatària molt potent”.

Oriol Malet, il·lustrador martorellenc

L’il·lustrador va veure’s amb Cuixart a Lledoners i desvetlla que va ser una trobada “molt emocionant” i que va allargar-se més enllà dels 50 minuts que havia de durar.

Oriol Malet, il·lustrador martorellenc

El llibre podrà adquirir-se el 2 de desembre a les llibreries i tot el que es recapti amb la seva venda es destinarà a Òmnium Cultural.

Font: El martorellenc Oriol Malet il·lustra el nou conte infantil de Jordi Cuixart