Parades solidàries i il·luminació del pont d’Anoia per commemorar el Dia del Càncer de Mama

Categories General

El 19 d’octubre es commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama per conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç per guanyar la lluita contra aquesta malaltia. L’Associació Contra el Càncer a Martorell muntarà paradetes solidàries i el pont d’Anoia s’il·luminarà de color rosa, amb motiu de l’efemèride.

El càncer de mama esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món. El diagnòstic precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per això, el Departament de Salut de la Generalitat, d’acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada 2 anys.

La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se’n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l’obesitat -especialment després de la menopausa-, fer activitat física regularment, reduir el consum d’alcohol i practicar la lactància materna.

L’Associació Contra el Càncer a Martorell muntarà aquest dijous una parada solidària, de 9.00 a 13.30h, a l’Hospital Sant Joan de Déu, i dissabte, de 9.00 a 14.00h, ho faran al el Mercat Municipal de Les Bòbiles. Els diners obtinguts seran destinats a la investigació i el tractament dels malalts de càncer.

La presidenta de l’associació Montserrat Campmany explica que els interessats podran adquirir objectes solidaris, com llaços roses i petits obsequis, però “si algú ens vol comentar alguna cosa o té alguna necessitat, també pot venir. No és solament vendre i recollir, sinó també informar”.

Montserrat Campmany, presidenta Associació Contra el Càncer Martorell

El passat 16 de setembre, l’Associació Contra el Càncer de Martorell va recaptar 4.854 euros al retrobament benèfic celebrat a El Progrés. L’acte va consistir en un sopar, un sorteig de regals i l’actuació d’un discjòquei. Campmany ha expressat el seu “profund agraïment” per les donacions dels prop de 200 participants. En especial, ha donat les gràcies als “donatius de la fila zero perquè no van venir, però van pagar el sopar i ens van donar molt més”.

Font: Parades solidàries i il·luminació del pont d’Anoia per commemorar el Dia del Càncer de Mama