Passi especial a Martorell de ‘La vampira de Barcelona’ aquest dissabte

Categories General

La pel·lícula La vampira de Barcelona s’estrena aquest dissabte en un passi especial per als martorellencs i martorellenques, a les 19.00h, a la Nau 2 de Ca n’Oliveres. L’acte comptarà amb la presència del director Lluís Danés i algun dels protagonistes del film , així com de les autoritats municipals. L’entrada és gratuïta, però els assistents hauran de reservar abans les localitats a entrades.martorell.cat per controlar l’aforament.

La cinta es va estrenar oficialment el 9 d’octubre de 2020 a la 53a edició del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, on va rebre el premi del públic, i ara es presenta a Martorell, on va ser rodada , pràcticament de forma íntegra, a la Nau 1 del recinte firal de Ca n’Oliveres, entre el 18 de novembre i el 18 de gener de 2019.

Es tracta de la primera versió cinematogràfica de la mítica història de la vampira del Raval, una assassina en sèrie de nens que va ser acusada de segrest i proxenetisme, i que va commocionar la societat del segle XX. Està protagonitzada per Nora Navas en el paper de vampira (Enriqueta Martí) i compta amb un repartiment de luxe, amb Roger Casamajor, Bruna Cusí, Sergi López, Francesc Orella, Pablo Derqui i Núria Prims. El guió és de Maria Jaén, el vestuari de Mercè Paloma i la fotografia de Josep Maria Civit. Està produïda per Brutal Media i Filmax.

El regidor de Cultura, Andreu González, explica que la pel·lícula “se situa l’any 1912 i ens transporta a una època molt interessant del nostre país. Encara no havia esclatat la Primera Guerra Mundial i va ser un cas que va somoure els fonaments de la societat, perquè es va acusar a unes quantes persones de crims de nens, però hi havia classes socials acomodades que també hi estaven implicades”.

Andreu González, regidor de Cultura

González destaca que “el rodatge a Martorell va ser tot un esdeveniment, perquè no hi ha gaires pel·lícules que es gravin a casa nostra. Per altra banda, va reportar uns ingressos en forma de taxes de 4.000 euros a les arques municipals; donarà visibilitat al poble, ja que el logotip de l’Ajuntament surt als títols de crèdit i, a més, hi va haver un centenar de figurants”.

Andreu González, regidor de Cultura

Abans de la projecció es podrà veure el making of de la pel·lícula i hi haurà parlaments amb el regidor de Cultura, Andreu González, el director de l’àrea de negoci de Brutal Media, Pío Vernis, i el director artístic i director de la pel·lícula, Lluís Danés. Tancarà l’acte l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

Font: Passi especial a Martorell de ‘La vampira de Barcelona’ aquest dissabte