Pastora Soler: “Us presentaré ‘Libra’, un disc equilibrat entre allò personal i professional”

Categories General

El plat fort dels concerts de Festa Major ve de la mà de la cantant sevillana Pastora Soler. Dimarts 15 d’agost, des de les 23.00h, aquesta artista considerada una de les millors veus de tot l’estat oferirà al públic martorellenc un concert on combinarà els seus èxits de sempre amb les cançons del seu tretzè àlbum d’estudi: Libra .

Pilar Sánchez Luque nom de pila de Pastora Soler, va néixer a Coria del Río -localitat molt propera a la capital andalusa- un 28 de setembre de 1978. És, per tant, del signe de la balança, i així ho ha reflectit en el seu darrer treball discogràfic. Un disc que considera “equilibrat”, al·ludint a una característica que s’atribueix a aquest signe zodiacal.

Pastora acumula tres dècades dedicada professionalment a la música, tot i que ja als vuit anys cantava flamenc a la Feria de Sevilla. Amb el temps, el seu estil va anar adquirint aires pop. A més de cantar, han sigut molt freqüents les seves aparicions en programes televisius com ara OT o La Voz Senior , però un dels seus moments més culminants a la petita pantalla va ser la participació, l’any 2012, al Festival d’Eurovisió, on va tenir una destacada actuació amb la balada Quédate conmigo que va finalitzar en desena posició.

Ràdio Martorell l’ha entrevistada dies abans que pugi a l’escenari del carrer de Josep Vilar. L’Assumpta Mera li pregunta pel seu nou disc i pel moment artístic pel qual passa.

Pastora, ara mateix estàs de gira amb el teu darrer disc, Libra . Com està anant aquest estiu?

Doncs molt bé! Està sent un estiu mogut, intentant compaginar el treball amb la vida familiar, cosa que és complicada a vegades. Són moltes anades i vingudes, però està sent una gira súper bonica, un estiu molt fructífer a llocs on teníem moltes ganes d’anar, places importants i molt de “carinyo” de la gent, que és el més bonic, oi?

Què ens pots dir de Libra ?

Doncs que ha sortit un disc equilibrat. Jo tenia moltes ganes de treure un disc que es digués com el meu horòscop. Jo sóc molt balança, i aquí hi ha una mica d’aquell equilibri que m’agrada tenir en la vida i en la meva música. Al final, la música és part del que jo sóc: conté una part de balades i d’altres amb més ritme, una part més alegre i una altra de més dramàtica. He buscat l’equilibri entre totes les parts que m’agrada tocar, el missatge d’equilibri entre allò que és personal i professional, i crec que això es trasllada en els missatges de les cançons.

De què hi parles?

De tot! Evidentment, al final, l’amor és sempre el tema fonamental de tot, l’amor i el desamor. Però al final és un missatge de vida, de superació, d’equilibri. Quan complim anys i experimentem a la vida, no només li cantem a l’amor, sinó també a l’equilibri vital i, com dèiem abans, a l’equilibri entre el nostre treball i la família. És un disc de maduresa personal i musical.

Les cançons parlen molt de tu? És un disc molt autobiogràfic?

Sí, algunes són autobiogràfiques i d’altres no. Tot el que em passa a les cançons, afortunadament no em passa a la vida! Cantar sobre coses que no et passen en la realitat és també un aprenentatge de ficar-te en el paper de la història que vols explicar.

La teva trajectòria musical és tan dilatada que als 8 anys ja cantaves coples. Entremig, han vingut 13 discs d’estudi, una participació a Eurovisió el 2012 amb el tema Quédate conmigo i moltes participacions en programes de televisió. Quin és el teu somni no realitzat?

El somni, encara que soni a tòpic, era estar on sóc. Quan portes quasi 30 anys de carrera te n’adones del que costa tot, de com n’és de difícil mantenir-se en aquesta professió. El somni és seguir dedicant-me a la música, amb molta il·lusió, amb moltes cançons per cantar, amb molt de públic per arribar. Perquè encara que porti ja molt de temps en això, segueixo sent jove i tinc moltes coses per fer. El somni i l’objectiu és seguir per molts anys.

Al concert de dimarts, a part dels temes del disc Libra , podrem gaudir d’altres temes del teu repertori?

Sí, i tant! El concert serà molt amè. Dins del mateix concepte inclourà molts colors diferents i no puc obviar parts molt importants de la meva carrera. Per exemple, els meus inicis, cançons que m’han acompanyat aquests darrers anys o el pas per Eurovisió. Són temes del meu repertori que són més coneguts per al públic. Serà un recorregut per tot.

Coneixes Martorell?

No, no el conec! I en tinc ganes. Hi ha llocs en aquesta gira en els que no he estat mai i sempre agrada poder conèixer llocs nous. I més en un dia tan clau per a l’estiu com el dia 15.

De fet, serà l’únic concert que faràs a Catalunya d’aquesta gira, oi?

Sí, durant l’estiu sí. Tot i que vaig començar-la a Barcelona al març, i va ser un gran inici, però aquest estiu serà l’únic concert que faci a Catalunya. Sempre hi he estat molt ben rebuda i tinc ganes de connectar amb el públic. Per mi, pel meu equip i per la meva banda, tinc moltíssimes ganes de passar una bonica nit d’estiu en un dia tan significatiu i celebrar les festes de Martorell. Allà ens trobarem!

Ajuntament de Martorell · Entrevista a Pastora Soler

Font: Pastora Soler: “Us presentaré ‘Libra’, un disc equilibrat entre allò personal i professional”