Sergi Corral: “Que tothom vingui a la Festa Major! Hi haurà moltes coses que sorprendran”

Categories General

Del 14 al 16 d’agost, Martorell es vesteix de gala per celebrar la Festa Major de 2023. Carrers i places es tornaran a omplir de gent per gaudir amb intensitat de la programació que han preparat conjuntament l’Ajuntament i les entitats de la nostra població.

La cultura popular hi tindrà, com és habitual, un pes important, així com els multitudinaris concerts de nit com el de la cantant Pastora Soler, dels emergents Figa Flawas, d’El Pony Pisador i les actuacions dels Dj’s amb la Festa Petarda o el Holi Party. El pregó serà a càrrec del periodista Xavi Coral i anirà acompanyat d’algunes simpàtiques sorpreses. De seguida ho repassem tot plegat amb el regidor de Cultura, Sergi Corral.

Com estan els preparatius d’aquesta Festa Major?

Encetats des de fa molt temps. Fa mesos que es treballa per tenir aquesta programació i per descomptat, estem esperant que comenci tot.

Són tres dies molt concentrats. Com han organitzat aquesta festa?

Hem condensat les activitats perquè només són tres dies. En altres ocasions hi ha hagut més dies. Hem mirat d’encabir aquella programació clàssica en aquests tres dies, i serà molt pautada. Hi ha coses que han passat i que agraden, i que mentre així sigui les  continuarem fent. Això ens marca en tota la programació.

Hi ha festes molt temàtiques: la Festa Tradició, la Festa Petarda, el Vermut, la fresca, la grossa, la familiar, la Festa Fotre… Això marca la línia de cadascuna?

Correcte. Ja fa anys es va pensar que dins d’aquesta gran festa hi hagués diferents festes per a diferents públics. Volíem mirar que tot fossin festes. Com et deia, la petarda  s’ha instaurat i tothom l’espera la primera nit a la plaça de l’Església. Que sigui una festa celebrada i divertida fa que repetim la fórmula.

La imatge escollida enguany és la del Diable, que és qui apareix al cartell…

Sí, la imatge l’ha creat un martorellenc, el Lluís Cintas. Mirem que els autors locals siguin els encarregats de fer els cartells. Des de l’inici em va semblar molt bona, molt divertida i un punt atrevida, al marge dels colors. És molt divertit donar una personalitat a les nostres figures i transformar-les, donant entitat a aquest personatge que viu a Martorell, que ens fa de gegant però que al seu dia a dia és un personatge atrevit i una mica xulo . A més amb identitat de Martorell perquè per exemple al seu braç té un tatuatge del pont.

De quina manera ve lligat amb el pregó?

Vam pensar que estaria divertit que, durant el pregó, en Xavi Coral es trobi que tothom porti la careta d’aquest diable, que repartirem entre els assistents abans de començar. Crec que és cridaner també pels nens, els hi ha agradat molt la idea. Hi ha gent que ja s’ha fet tasses pels fills amb la figura pel diable. Em sembla molt divertit que la gent aposti per això. Però ja us avanço que hi haurà alguna sorpresa més. Al final aquest póster reforçarà que som de Martorell i que estem contents.

Parlin’s d’en Xavi Coral, el pregoner.

Tothom el coneix i és una persona que tothom té identificada. Ens va semblar que era una bona proposta perquè vingués a parlar-nos de Martorell. Ell ens va preguntar: “Què he de fer, del pregó?” Jo li vaig dir que sobretot s’havia de parlar de la identitat de Martorell és el punt a favor a reforçar.

Què més ens destacaria de la Festa, quant a la cultura popular i als concerts?

Tindrem la Cercavila, el Correfoc, la Festa Vermut -que s’ha quedat- i com bé dius, els concerts. El més gros és el de Pastora Soler, una figura nacional que ofereix un concert gratuït i per a tots els públics. Ella és una solista amb una veu espectacular a nivell de l’estat espanyol. Amb majors o menors èxits, però ningú discuteix la seva qualitat vocal. Aquí tothom la podrà escoltar de franc, a diferència dels concerts a Barcelona, Madrid o Sevilla, que han estat amb entrades de pagament.

I també hi haurà altres concerts.

El dia 15, després del concert de Pastora Soler, tindrem a DJ Lupita i DJ Quim Martínez. El dia 16 serà el torn d’El Pony Pisador, amb dues propostes. Més tard, arribaran els Figa Flawas, seguits de DJ Enka, que ja va ser a Martorell i que va agradar molt.

No passem per alt el vermut a la plaça de l’Església. Tot un clàssic…

Després de la Missa Solemne fem aquest vermut per la gent, que serà amenitzat amb una proposta musical a càrrec de ‘Les Violines’.

Per part seva quin és l’esdeveniment que més espera?

Tot en concret. Són tres dies amb moltes coses, animo que hi vagi tothom, perquè se sorprendran de moltes coses. S’han de reservar aquests dies! Sempre he dit que ens hem de plantejar no marxar de vacances per gaudir i passar-s’ho bé. Així està plantejada la Festa Major.

Ara només cal demanar civisme, tal i com reclamava l’alcalde Fonollosa en la seva Salutació al programa festiu…

Lamentaria molt que fos el primer any que passés una cosa que no ens esperem. Per tant, esperem diversió i seny.

Font: Sergi Corral: “Que tothom vingui a la Festa Major! Hi haurà moltes coses que sorprendran”