PIMEC reuneix les alcaldies del Baix Nord per tractar la mobilitat laboral i la millora d’infraestructures

Categories General

PIMEC ha reunit els alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat Nord, entre ells l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, per continuar impulsant els espais de col·laboració conjunta situant el focus en aquesta ocasió en la millora de la mobilitat laboral i les infraestructures del territori. La patronal ha celebrat avui la segona trobada d’alcaldes i alcaldesses de l’entorn nord de la comarca amb l’objectiu de tractar les necessitats del territori, detectar oportunitats i proposar accions conjuntes.

Durant l’acte, que ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, s’ha posat de manifest la importància d’impulsar i millorar la mobilitat laboral i, a la vegada, fer-la més sostenible i sostenible al Baix Llobregat Nord. El president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Joan Soler, ha destacat que “els centres de treball amb més parades de transport públic, accessos de mobilitat activa i amb reserva d’aparcament, tenen millors condicions per atraure persones treballadores”. En aquest sentit, Soler ha manifestat que les estratègies per captar empreses i situar-les als polígons d’activitat econòmica (PAE) han d’enfocar-se a “millorar l’accessibilitat en transport públic o mobilitat activa”.

Durant la 2a trobada d’alcaldies del Baix Llobregat Nord, el president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet ha proposat algunes mesures per millorar i gestionar la mobilitat laboral com són polítiques d’habitatge per reduir les distàncies als centres de treball ubicats als PAE, millorar l’oferta de transport col·lectiu a través de la col·laboració publicoprivada, incrementar els accessos de mobilitat activa, fomentar plans de desplaçaments d’empresa i la promoció del teletreball i les jornades flexibles.

Per la seva part, el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, ha posat en valor la necessitat de potenciar els indicadors positius del Baix Llobregat Nord a través de la reindustrialització i reubicació de determinades activitats econòmiques. Ginesta també ha apuntat que “és important crear ocupació, però també que les persones arribin a la feina i que les mercaderies arribin al moll i això no és possible sense unes infraestructures i una mobilitat adequada”.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet, ha subratllat la importància d’aquesta trobada per “tractar qüestions que ens ocupen i que ens preocupen i ho hem de fer de la mà de PIMEC, com a principal actor que dinamitza les petites i les mitjanes empreses del territori”. Així mateix, Giribet ha posat en valor l’ecosistema industrial de l’entorn nord del Baix Llobregat, posant èmfasi en les infraestructures com un element indispensable per “generar la riquesa que necessiten els nostres polígons i millorar la situació del sector logístic”.

En l’acte també han participat el representant de PIMEC al Baix Llobregat Nord, Miquel Costa; l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat de la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas; l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro; l’alcaldessa de Collbató, Gemma Rodríguez; l’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino; l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent; l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell; la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera en representació de l’alcaldia, Montserrat Vilardosa; altres regidors i regidores de Promoció Econòmica dels consistoris del territori, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Maria Martínez. Els alcaldes i alcaldesses han explicat les necessitats i especificitats de cada municipi, fent diverses aportacions i propostes que la patronal ha recollit per treballar pel seu desenvolupament.

Aquesta segona trobada s’emmarca en la recent creació de l’agrupació territorial de PIMEC a l’entorn nord del Baix Llobregat, presidida per Miquel Costa, amb l’objectiu de dinamitzar un espai associatiu, institucional i de concertació entre les administracions locals i el teixit empresarial per dur a terme accions enfocades al progrés del territori.

The post PIMEC reuneix les alcaldies del Baix Nord per tractar la mobilitat laboral i la millora d’infraestructures appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: PIMEC reuneix les alcaldies del Baix Nord per tractar la mobilitat laboral i la millora d’infraestructures