En marxa les subvencions per impulsar l’activitat econòmica i l’ocupació a Martorell

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha posat en marxa diverses subvencions per a empresaris, emprenedors o treballadors autònoms, que tinguin el seu domicili social o centre de treball a Martorell. Es tracta d’ajuts per a la contractació de treballadors; per la formació a persones desocupades; per a la posada en marxa del negoci i/o millora de l’activitat; per a la millora de l’accessibilitat del negoci; per a la digitalització, promoció participació a fires, o per a la instal·lació d’activitat als barris del nucli antic de la vila de Martorell.

La subvenció per a la contractació de treballadors té una quantia de fins a 3.000 euros, per a empreses de fins a 150 treballadors. Els requisits són contractar una persona desocupada empadronada a Martorell, inscrita com a demandant de feina, mitjançant un contracte indefinit amb jornada completa o parcial amb una durada mínima d’un any.

Per a la formació a persones desocupades per tal de fomentar l’ocupació s’ha activat una subvenció de 150 euros per alumne, fins a un màxim de 6.500 euros. Es destina a empreses de fins a 150 treballadors, que hauran de realitzar una formació per a treballadors desocupats, amb un pla formatiu d’una durada mínima de 4 hores i l’expedició d’un títol acreditatiu. L’empresa haurà de contractar com a mínim el 50% dels alumnes formats.

Fins a 1.500 euros es dedicaran a subvencionar la posada en marxa del negoci i/o millora de l’activitat per tal de crear i millorar l’activitat econòmica. En aquest cas, per a empreses de fins a 10 treballadors que hagin posat en marxa l’activitat o millora de la mateixa entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2024. Es poden demanar subvencions per a despeses notarials, reformes i adaptacions de local, accions de màrqueting i publicitat, entre d’altres.

La subvenció per a la millora de l’accessibilitat del negoci consta de fins a 3.000 euros per a empreses de fins a 150 treballadors. Han d’integrar elements d’accessibilitat universal a l’activitat, ja sigui a través d’accessibilitat cognitiva, física o sensorial, que inclogui un projecte avalat per una empresa especialitzada.

Aquelles empreses que facin actuacions de digitalització de l’establiment, elements de difusió i promocions, o participació en fires i esdeveniments, entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2024, poden optar a la subvenció per a la digitalització, promoció i participació a fires . Aquesta està dotada amb fins a 1.500 euros, per a empreses de fins a 10 treballadors.

A més, s’ha implementat una subvenció per a la instal·lació de negocis als barris del nucli antic de la Vila de Martorell. Si teniu un negoci a la Vila, podeu aprofitar aquesta subvenció directa per a despeses d’arquitectura, interiorisme, instal·lacions, equipament tècnic i taxes, de fins a 1.500 euros. El requisit és haver iniciat l’activitat des de l’1 de gener del 2023 i no haver rebut subvencions per part d’altres administracions dirigides a les mateixes despeses.

Documentació i sol·licituds

Trobareu tota la informació sobre les subvencions i quina documentació heu de presentar en aquesta pàgina web . Podeu sol·licitar les subvencions per tramitació electrònica, a través d’aquest enllaç o presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), demanant cita prèvia trucant al 937756076 o enviar un correu electrònic a oac@martorell.cat. Per a consultes podeu adreçar-vos al Centre de Promoció Econòmica (camí del Riu s/n) o al telèfon 93 775 31 01.

Més informació

The post En marxa les subvencions per impulsar l’activitat econòmica i l’ocupació a Martorell appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: En marxa les subvencions per impulsar l’activitat econòmica i l’ocupació a Martorell