Categories General

El nedador martorellenc Pol Sallent va participar dissabte en el Campionat de Catalunya absolut de Natació Adaptada 2019-20, celebrat a la piscina del Club Natació Terrassa. L’esportista del CN Martorell va aconseguir un segon lloc als 100 metres esquena i un tercer als 100 metres papallona . La seva entrenadora, Laia Tena, destaca la importància de la prova per millorar aspectes tècnics més que no pas pels resultats obtinguts.

A Terrassa, Pol Sallent va finalitzar la prova dels 100 metres esquena pujant al segon lloc del podi i aconseguint una medalla d’argent amb una marca d’1 minut 15 segons i 27 centèsimes, i va ser tercer en els 100 metres papallona, amb un temps d’1 minut, 15 segons i 94 centèsimes. La seva participació en la jornada la va completar disputant les proves dels 200 metres lliures i els 200 metres estils. L’altre nedador del CN Martorell convocat a la cita, Giovanny Tunari, no va poder competir a causa d’una lesió.

L’entrenadora del Club Natació Martorell i de Pol Sallent, Laia Tena, valora la participació en aquest campionat “de manera molt positiva, perquè malgrat que no ha fet una gran baixada de temps i que les marques no han sigut molt espectaculars, la participació del Pol ens ha donat molta informació pel punt de la temporada en el que estem i pel tipus de treball que fem ara”.

Laia Tena (CN Martorell), entrenadora de Pol Sallent

Tena reconeix que “amb el Pol no ens havíem marcat objectius de marques o de resultats perquè fa poc que entrenem junts i m’agradaria coneixe’l bastant més. Ens vam marcar objectius més tècnics”. Considera que la participació en aquest campionat “ens ha donat molta informació sobre com neda, com ho ha de fer i com se sent a l’aigua”.

Per Tena, aquest Campionat de Catalunya Absolut de Natació Adaptada de Terrassa ha servit per “seguir buscant objectius de cara a campionats més importants que tindrem més endavant”. És el cas del Campionat de Catalunya d’Estiu -encara amb data i lloc per determinar- i dels Campionats d’Espanya d’Estiu. Mentrestant, el nedador -junt amb Giovanny Tunari- seguiran preparant la pròxima jornada (la tercera) a la Lliga Catalana de Natació Adaptada, que se celebrarà el proper 18 d’abril a la piscina del Club Natació Farners, a Santa Coloma de Farners.

Font: Pol Sallent fa un segon i un tercer llocs al Campionat de Catalunya de Natació Adaptada