Persones i entitats de Martorell ja poden fer propostes als Pressupostos Participatius 2020

Categories General

Aquest dilluns ha començat el termini de presentació de propostes candidates als Pressupostos Participatius per a majors de 16 anys que organitza la Regidoria de Participació de l’Ajuntament de Martorell. Qualsevol persona o entitat pot presentar propostes per millorar Martorell al web decideix.martorell.cat o bé de manera presencial a El Círcol, fins el 29 de febrer. Els pressupostos també tenen una versió per a infants i per a adolescents, ja en marxa des de fa dies.

Els Pressupostos Participatius són un procés a través del qual la ciutadania pot decidir, de manera directa, a quins projectes vol que es destini una part del pressupost d’inversions de l’Ajuntament de Martorell. El consistori hi destina 200.000 euros i obre un termini de presentació de propostes, seguit d’un de validació dels projectes i d’una fase final de votació dels mateixos per part de totes les persones empadronades a Martorell. Hi ha tres processos de votacions, segons l’edat: per als majors de 16 anys -dotació de 145.000 euros-; per a adolescents -25.000- i per a infants -30.000-.

Enguany es presenten amb el lema ‘Idees que fan gran Martorell’. Per la regidora de Participació de l’Ajuntament, Belén Leiva, són una eina “per a que tothom se senti part del poble i del procés de decidir el que s’hi fa. Una eina perfecta per a fer-ho”.

Belén Leiva, regidora de Participació de l’Ajuntament de Martorell

Des de dilluns 3 de febrer i fins el 29 del mateix mes, les persones empadronades a Martorell i les entitats poden enviar propostes, de manera presencial a El Círcol, Centre de Serveis a les Entitats, o bé online al web.

Un cop tancat el termini de presentació, es faran valoracions tècniques de tots els projectes per veure si són factibles. Aquesta fase es perllongarà fins el 23 d’abril, data a partir de la que tothom podrà votar, fins el 25 de maig, entre 3 i 5 de les propostes que hagin superat el cribatge. Les opcions més votades -fins a completar el topall de pressupost de 145.000 euros per a la seva realització- seran les que l’Ajuntament implementarà.

Belén Leiva, regidora de Participació de l’Ajuntament de Martorell

Pressupostos infantils i adolescents, en marxa

Els Pressupostos Participatius dels infants i dels adolescents ja són en marxa. En el primer cas, s’adrecen als alumnes de 4t, 5è i 6è de les escoles de Martorell a través del Consell d’Infants i tindran una partida de 30.000 euros. La presentació de candidates va començar el 13 de gener i es perllongarà fins el 10 de febrer, i les votacions es faran el 27 de març, en una jornada que aplegarà tots els alumnes al Pavelló Esportiu Municipal.

En el cas dels adolescents, aquests també es troben en la fase d’elaboració de propostes des del 20 de gener i fins el 28 de febrer. Les votacions es faran als mateixos instituts entre el 27 de març i el 2 d’abril, i s’hi destinarà una partida de 25.000 euros -5.000 més que l’any passat-. Aquesta categoria es va estrenar l’any passat amb la participació dels alumnes de 1r d’ESO i enguany s’hi han afegit els de 2n, amb l’horitzó posat al 2022, quan es preveu que hi participin tots els alumnes de 1r a 4t.

Belén Leiva, regidora de Participació de l’Ajuntament de Martorell

Una de les icones de la campanya dels Pressupostos Participatius 2020 mostra dos membres del Consell d’Infants amb un mòbil gegant per recordar que, en els primers que se celebraven, la proposta guanyadora va ser la creació de l’app És Martorell.

Font: Persones i entitats de Martorell ja poden fer propostes als Pressupostos Participatius 2020