Presentat el calendari d’activitats i cursos d’estiu per a adolescents i joves

Categories General

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament presenta l’oferta d’activitats d’estiu per a adolescents i joves nascuts a partir de 2009. Inclou quatre cursos monogràfics de cuina, esports, jocs de taula i circ, per als que s’acaba d’obrir inscripció. A banda s’han dissenyat activitats gratuïtes de tarda. Totes es duran a terme a l’Espai Jove Punt Nord.

Aquest dilluns 23 de maig s’han obert les inscripcions als cursos monogràfics de juliol, amb places limitades. El preu oscil·len entre els 35 i els 55 euros, se celebraran en sessions matinals (de 10.00 a 13.00h) i tindran places limitades. Les inscripcions i el pagament cal fer-lo a l’Espai Jove Punt Nord.

‘El món entre fogons’ s’aproparà la cuina d’arreu del món del 4 al 8 de juliol per conèixer plats típics i maneres de cuinar-los. De l’11 al 15, ‘És el teu torn: crea el teu joc de taula’, una immersió experimental en els jocs de taula i en la formació d’un nou joc. Del 18 al 22 es posarà a prova l’equilibri i les habilitats acrobàtiques amb el ‘Peus en l’aire; això és circ’. Finalment, el ‘Més enllà dels gols: esports minoritaris’ “aproparà els joves a esports poc coneguts com l’ultimate frisbee, el criquet o el fistball del 25 al 30”, comenta la regidora de Joventut, Raquel Sans.

Raquel Sans, regidora de Joventut de l’Ajuntament

D’altra banda, des del Departament de Joventut es proposaran activitats gratuïtes sense inscripció cada tarda de juliol a partir de les 18.00h: slackline , cal·listènia i teqball -els dilluns-; scape room i jocs de rol els dimarts; espai d’art, fotografia, dibuix, escriptura i manualitats els dimecres; berenars saludables els dijous i karaoke , música en directe, DJ i cinefòrum els divendres.

Raquel Sans, regidora de Joventut de l’Ajuntament

A més, hi ha entitats que organitzen activitats: l’Agrupament Escolta i Guia Joan XXIII-El Cau, l’Esplai Guspira -colònies per a infants i joves de 4 a 15 anys del 30 de juny al 2 de juliol-, i l’Associació Pro Disminuïts Psíquics Arc de Sant Martí.

Per altra banda, la Generalitat de Catalunya disposa també d’una oferta d’activitats. Per exemple, ‘L’estiu és teu’ -4.123 places per a fer colònies als 14 albergs de joventut-. O el ‘Vacances en família! -per a nuclis familiars amb fills menors de 18 anys compartint experiència amb d’altres famílies a algun dels albergs de Xanascat-, les vacances i estades a l’estranger en camps de treball i voluntariat internacionals i convivència amb famílies per aprendre idiomes. A més, proposa aprenentatge a cursos d’estiu a les universitats, a les entitats i cursos d’aprenentatge d’idiomes.

Activitats de juliol Espai Jove Punt Nord

 

Font: Presentat el calendari d’activitats i cursos d’estiu per a adolescents i joves