Previsió de xàfecs tempestuosos, que poden anar acompanyats de pedra, durant la tarda d’avui

Categories General

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat la prealerta del Pla INUCAT per la previsió de xàfecs tempestuosos durant la tarda d’avui al nord-est de Catalunya. Pot haver-hi aiguats amb intensitat superior als 20 mm en 30 minuts que aniran acompanyats localment de calamarsa o pedra al terç nord-est de Catalunya, exceptuant l’Alt Empordà.

Els municipis de les comarques que es poden veure afectades són el Baix Llobregat, el Barcelonès, les comarques del Vallès, el Maresme, el Moianès, Osona, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà. Els municipis de les comarques que presenten una probabilitat més alta són, el Maresme, el Vallès Oriental, la Selva i el Gironès.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana: augmentar la distància de seguretat; reduir la velocitat; en cas de patir aiguaplaning: no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat; sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió; comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia; en cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums, i no travesseu zones inundades.

Podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de Twitter @emergenciescat i @meteocat .

Font: Previsió de xàfecs tempestuosos, que poden anar acompanyats de pedra, durant la tarda d’avui