Primera assemblea per als usuaris dels horts urbans, que escullen els seus representants

Categories General

Prop de 40 usuaris dels horts urbans de La Vila s’han reunit aquest dissabte a la Casa de Cultura per participar en la primera assemblea que s’organitza al voltant d’aquest projecte. La concurrència ha votat a 3 representants que faran d’interlocutors amb l’Ajuntament a l’hora de resoldre qualsevol incidència que es produeixi a les instal·lacions.

És la primera assemblea per als usuaris dels 70 horts de La Vila, un projecte de l’Ajuntament de Martorell per promoure entre la ciutadania -especialment entre els majors de 60 anys- espais de conreu de lleure i no comercial, en cessió d’ús durant 5 anys, a la llera dreta de l’Anoia. L’ha presidit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat del regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández, i de la regidora de Serveis Municipals i Via Pública, Elisabet Plaza.

A la trobada s’han votat els 3 representants dels hortolans davant l’Ajuntament. Com explica el regidor Fernández, la seva funció serà “posar en comú aspectes de funcionament d’aquest nou espai, fer el seguiment del dia a dia i establir un canal de comunicació amb el tècnic municipal i amb l’Ajuntament”.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell

Cursos de formació en horticultura

Els usuaris podran apuntar-se a cursos d’aprenentatge d’horticultura. L’Ajuntament els oferirà aquesta possibilitat a través de les sessions de la Masia de Ca n’Oliveró. El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell Josep Martínez els enumera: “Són cursos relacionats amb l’agricultura ecològica; l’estalvi de l’aigua de rec; la programació de cultius per evitar l’acumulació de verdures i fruites al mateix temps o el tractament de plagues amb mètodes biològics”.

Josep Martínez, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell

Horts per a entitats

El regidor Fernández detalla altres punts que s’han exposat en l’assemblea, com ara “la designació de 4 parcel·les per a que en facin ús les entitats de Martorell, i l’organització de grups de visita d’escolars de Martorell”, per a interactuar amb els usuaris.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell

De la seva banda, el tècnic Josep Martínez exposa que “l’objectiu és adjudicar les 70 parcel·les, perquè actualment hi ha una llista d’espera llarga. Com que hi ha hagut algunes renúncies per raons de malaltia o d’incapacitat, n’assignarem a d’altres persones”.

Josep Martínez, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell

En concret, aquest dilluns 13 de gener s’assignaran 4 horts, i 4 més tindran destinatari en un mes, per assolir la plena ocupació.

Font: Primera assemblea per als usuaris dels horts urbans, que escullen els seus representants