Protecció Civil activa en alerta el Pla INUNCAT per pluges aquesta nit i matinada

Categories General

Protecció Civil de la Generalitat, en base a les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, activa el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d’alerta per les pluges que aquesta nit i matinada afectaran les comarques del quadrant nordest del país, a més del litoral de Tarragona i litoral i prelitoral de Barcelona, amb especial intensitat a Baix Llobregat i Garraf, on es poden produir fenòmens locals especialment intensos.

Les últimes previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que es preveu superar el llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts a les comarques del Baix Llobregat i Garraf a partir d’aquesta tarda-vespre fins la matinada. També es preveu que es puguin superar els 20 l/m2 en 30 minuts a partir d’aquesta tarda-vespre a les comarques del quadrant nordest del país, a més del litoral de Tarragona i litoral i prelitoral de Barcelona.

L’episodi es preveu que s’allargui durant tota la nit d’avui, i els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de fenòmens de temps violent de matinada, especialment al Baix Llobregat i Garraf, on també es poden produir fortes ratxes de vent.

Protecció Civil de la Generalitat manté la recomanació d’evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat. Eviteu les zones inundables com passos subterranis especialment a les zones costaneres.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana augmentar la distància de seguretat i reduir la velocitat. En cas de patir aiguaplaning, no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat. Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió. Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia. En cas de pluja torrencial, cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums. No travesseu zones inundades.

Podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de twitter @emergenciescat i @meteocat.

Font: Protecció Civil activa en alerta el Pla INUNCAT per pluges aquesta nit i matinada