Protecció Civil activa l’INUNCAT per pluges intenses generalitzades

Categories General

Protecció Civil de la Generalitat activa l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per l’episodi de pluja previst durant el dia d’avui que pot afectar qualsevol punt de Catalunya, però amb major probabilitat a les zones de la meitat est i el terç sud de Catalunya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les precipitacions seran intenses i podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts. A més, les pluges podran anar acompanyades de tempestes, calamarsa i pedra.

Protecció Civil fa seguiment de l’Avís de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per possibles crescudes i avingudes en barrancs i lleres del sector oriental de la conca del riu Ebre.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions .

Trobareu tots els consells per onatge i pluges al web interior.gencat.cat i podeu fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat.

Font: Protecció Civil activa l’INUNCAT per pluges intenses generalitzades