Divendres de cinema per gaudir la ‘Llibertat’ adolescent de Clara Roquet

Categories General

El Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català, amb el suport de Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura, projecta divendres, 27 de maig, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, a les 19.00h, Llibertat de Clara Roquet. Les entrades es poden comprar al portal entrades.martorell.cat .

El film està interpretat per Maria Morera, Nora Navas, Carol Hurtado i Clara Nicolle Garcia, i va guanyar dos Premis Goya l’any 2021 a la Millor direcció novell i a la Millor actriu secundària per Nora Navas.

La pel·lícula va tenir la seva estrena mundial a la 60a Setmana Internacional de la Crítica de Canes el 8 de juliol de 2021.  També es va projectar com a pel·lícula inaugural de la 66a Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (Seminci) el 23 d’octubre de 2021.

La Família Vidal passa a la seva casa de la Costa Brava les últimes vacances d’estiu amb l’àvia Ángela, que pateix Alzheimer. La Nora, de 14 anys, sent que no troba el seu lloc entre els jocs de nens que li semblen infantils i les converses dels adults que encara són massa per a ella. Aquesta situació canviarà per complet amb l’arribada de Llibertat, de 15 anys i filla de Rosana, la cuidadora de l’Ángela.

La Llibertat portarà a la Nora a viure un estiu totalment diferent. Les dues noies ràpidament forgen una amistat d’allò més intensa. Juntes surten de la bombolla de protecció de la casa familiar i descobreixen un món nou en el qual la Nora se sent més lliure que mai.

Font: Divendres de cinema per gaudir la ‘Llibertat’ adolescent de Clara Roquet